Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú d’Andorra la Vella celebrat ahir.
Un moment del consell de comú d’Andorra la Vella celebrat ahir.

El Comú d’Andorra la Vella rep una parcel·la de 1.600 metres al Fener


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Andorra la Vella ha obtingut, gràcies a la cessió obligatòria del 15%, una parcel·la de 1.600 metres quadrats, que es troba a l’actual aparcament Fener 2. La cessió és fruit del pla parcial aprovat ahir pel consell de Comú. La cònsol major, Conxita Marsol, desconeix a què es destinarà aquesta parcel·la i va puntualitzar que serà una decisió que haurà de prendre la pròxima corporació, si bé va incidir que “permet fer moltes coses”, ja que és un terreny amb “moltes possibilitats”.

El pla parcial es va aprovar per unanimitat i durant el seu període d’exposició pública no ha rebut cap al·legació ni comentari, tal com va explicar el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés. Els propietaris van presentar un projecte per fer en aquesta zona un centre comercial amb botigues i serveis i un pàrquing de 700 places, per la qual cosa una de les qüestions que caldrà valorar “és si cal construir un aparcament” en aquest terreny que el Comú rep. Tampoc no se sap si començaran a construir de manera immediata. La cònsol major va dir que ella té “unes quantes idees” sobre el que es pot fer allà, i tot i que no les va voler avançar va explicar que s’hi podria fer des d’un aparcament fins a un edifici o una permuta. També va destacar que aquest mandat s’ha aconseguit, gràcies a les cessions, dos terrenys més, un tot just al davant del Govern de 2.500 metres quadrats, i un altre a Mestre Xavier Plana de 1.000 metres quadrats. En aquest sentit, va valorar que siguin terrenys en zones “molt necessitades de la parròquia”.
Des de l’oposició, la consellera del PS+I Dolors Carmona va expressar que es podria “demanar al ciutadà quin és el servei o infraestructura” que seria necessari per a la parròquia i que es podria fer en aquest espai. La “més sol·licitada o la millor” podria ser, llavors, la que es plasmés. De la seva banda, el conseller de Cd’I+Liberals Jordi Minguillón creu que la corporació comunal podria “fer moltes coses”, com per exemple un concurs per cedir la gestió per certs anys perquè es faci un aparcament “soterrat de vàries places” que podria “sortir gratis per al Comú” gràcies a aquesta cessió.
En la sessió d’ahir també es va aprovar tirar endavant un concurs per a la instal·lació de 30 projectors LED a la zona d’entrada de l’avinguda Riberaygua per Meritxell que servirien per projectar o bé imatges o missatges sobre diferents esdeveniments o moments de l’any com ara la Fira d’Andorra la Vella o motius nadalencs, per exemple. Per dotar aquesta partida, la corporació va aprovar, també per unanimitat, una transferència de crèdit de 60.000 euros. Marsol va afirmar que segurament el cost del projecte serà d’uns 30.000 o 40.000 euros i que vol ser un atractiu més en aquesta zona “de connexió” dels tres nuclis comercials conformats per Meritxell, Riberaygua i Fener Bulevard. Va indicar que és una iniciativa que pot ser “molt atractiva” i que “dona molt joc”. Des de l’oposició van valorar que es tirin endavant propostes que puguin contribuir a dinamitzar aquella zona en la qual, a més, s’instal·laran una vintena de jardineres. Serà a la parcel·la propietat del Govern on aquest estiu s’han fet els concerts del cicle Ritmes i on es vol fer un punt verd amb zones de repòs.
A banda, la consellera de Finances, Comptabilitat, Administració i Noves Tecnologies, Maika Nin, va informar sobre el tancament de comptes del primer semestre de l’any. Es tanca amb un superàvit d’un milió d’euros gràcies a unes despeses de 26,1 milions i uns ingressos de 27,1. En l’apartat d’ingressos cal destacar els 12,4 milions dels impostos directes, una xifra que ja suposa el 100% del que s’havia pressupostat. En aquest sentit, tant Nin com Marsol van incidir que això és fruit dels permisos constructius. Carmona es va mostrar preocupada per si es tancarà l’any en negatiu i Marsol va declarar que pensa que hi pot haver equilibri o com a molt un milió de dèficit. L’endeutament del Comú se situa a 30 de juny a 32,2 milions, a un 80,5% del límit d’endeutament. En aquest sentit, van remarcar que el 2015 era de 42,2 milions.

Només busos petits per Príncep Benlloch
La cònsol major d’Andorra la Vella es va referir a la reunió que mantindrà dilluns de la setmana que ve amb els comerciants de Príncep Benlloch que volen que els autobusos de les línies regulars de transports passin per la zona. Marsol va dir que es tracta d’una decisió del Govern i que des de la corporació fa “un any i mig” que es va posar en relleu que a les zones “més densificades difícilment podien passar autobusos de grans dimensions”. Per tant, va puntualitzar que si es tractés de busos més petits, sí que hi podrien circular per la zona. Va remarcar, però, que “el servei està cobert”, ja que per aquesta zona passa el transport comunal que permet connexions amb les línies nacionals.

Comú
andorra la vella
parcel·la
Fener

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte