Diari digital d'Andorra Bondia
Vista d’una de les pistes del sector El Tarter.
Vista d’una de les pistes del sector El Tarter.

El Comú de Canillo allarga 15 anys més la concessió a favor d’Ensisa


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Comú de Canillo ha renovat i ampliat la concessió administrativa a favor d’Ensisa, (referent als camps de neu de Soldeu-El Tarter-El Forn), per un període addicional de 15 anys en la sessió de Consell de Comú d’avui. La concessió expirava el 20 d’abril del 2039 i ara s’allarga fins al 20 d’abril del 2054. L’ampliació és el resultat d’aplicar el percentatge legal del 20% als 75 anys de concessió inicial. El desembre passat Ensisa va demanar aquesta ampliació d’acord amb la Llei 4/2022, del 31 de gener, del pressupost per a l’exercici del 2022. Els motius tenen a veure amb el desequilibri econòmic de la concessió per les afectacions a l’activitat produïdes per les mesures adoptades per combatre la pandèmia i el consegüent impacte sobre els resultats de la societat. D’acord amb això, el desequilibri va ser per la impossibilitat de realitzar l’activitat objecte de la concessió respecte a l’execució ordinària del contracte, amb una evident pèrdua d’ingressos. Des del Comú es considera que l’activitat d’Ensisa és un puntal  per a l’activitat econòmica i social de la parròquia i és per això que s’ha ampliat la concessió, fomentant i protegint el desenvolupament de la societat en benefici de la comunitat i dels interessos públics. 

D’altra banda, FEDA Ecoterm i el Comú de Canillo han arribat a un acord per no limitar la capacitat d’inversió a la parròquia per part de FEDA Ecoterm. Amb aquest acord la inversió prevista per part de FEDA els pròxims 4 anys que permet l’ampliació de la xarxa de calor ascendirà a 5.242.172 euros.

Superàvit de 12.423.914 euros el 2022

El Comú ha aprovat el tancament de comptes del 2022. El resultat pressupostari de l’exercici 2022 és de superàvit per un import de 12.423.914 euros i de 9.840.429 euros incloent les despeses reconduïdes del 2021 al 2022. S’han liquidat 26,4 milions d’euros d’ingressos i 14 milions de despeses. Els ingressos corrents es liquiden un 42% per sobre del pressupostat i doblen l’import liquidat el 2021. Pel que fa a les despeses,  es liquiden el 58% de les pressupostades.

Aprovada la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme

Durant la sessió de Consell també s'ha aprovat la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la parròquia de Canillo (Poupc), un cop rebuts els informes favorables de Govern. Els objectius del Poupc, que va ser aprovat provisionalment el 7 d’octubre del 2021, han estat garantir un creixement urbanístic ordenat, amb la voluntat de preservar el patrimoni, posant èmfasi en la protecció del medi ambient, protegint els nuclis urbans actuals i fomentant l’optimització de la mobilitat.

Els continguts que s’han rectificat tenen a veure amb dades estadístiques sobre l’edificabilitat global de la parròquia; amb la revisió de l’amplada als revolts de les carreteres secundàries; amb la publicació dels convenis urbanístics, amb la reclassificació d’algunes unitats d’actuació a petició de la Comissió Territorial d’Urbanisme i canvis en rotondes i xamfrans, entre d’altres. 

 Capacitat de càrrega

El Comú ha adjudicat a l’empresa Engitec l’estudi de capacitat de càrrega màxima parroquial exigit per Govern segons la Llei 32/2022 del 14 de setembre per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, amb un preu de 69.335,75 euros (IGI inclòs). Les conclusions d’aquest estudi determinaran els objectius estratègics de la parròquia en l’àmbit del creixement urbanístic i de les inversions que se’n derivaran.

Comú de Canillo
concessió
Ensisa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte