Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol Camp va presidir la sessió del Consell Sabut d’ahir a Canillo.
El cònsol Camp va presidir la sessió del Consell Sabut d’ahir a Canillo.

El Comú de Canillo amplia la pòlissa d’Ensisa per afrontar la tresoreria de Soldeu


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de Canillo

El Comú de Canillo ha aprovat avui en el tradicional Consell Sabut l’ampliació d’una pòlissa de crèdit sol·licitada per Ensisa per un import màxim de 24 milions d’euros amb l’objectiu de fer front a les necessitats de tresoreria de l’estació de Soldeu el Tarter que provenen de la temporada d’hivern passada a causa de la situació de crisi sanitària de la Covid i de les conseqüències econòmiques que se’n deriven. A més, com a garantia d’aquest crèdit s’amplia la garantia hipotecària sobre dues finques de la propietat de la societat que explota el domini esquiable. Ensisa preveu un bon ritme de recuperació dels seus resultats en el termini de tres anys.

La corporació ha presentat el tancament pressupostari del primer trimestre del 2021, amb  2,6 milions d’euros de superàvit, l’autorització del 68,5% de les despeses de funcionament i una inversió de l’11,4% del global pressupostat per aquest exercici. Pel que fa als tres primers mesos de l’any, els ingressos van ser de quatre milions d’euros i les despeses, d’1,3. Cal destacar que els ingressos propis van superar el 54% del total d’aquesta partida.

Segons el cònsol, Francesc Camp, “els indicadors d’aquest període ens fan tenir una previsió d’ingressos que es mantindrà en la línia fixada en el pressupost del 2021, ja que en el primer trimestre s’ha liquidat el 29% de la previsió inicial del pressupost, i per tant podrem dur a terme els projectes plantejats en el pressupost inicial”.

Una de les partides a tenir en compte és la de l’impost de construcció, que destaca per la seva evolució amb una liquidació del 83% del total del pressupost. Conscient de la situació econòmica a causa de la pandèmia, la corporació comunal continua ferma amb la política de contenció de la despesa de funcionament, i, al mateix temps, assegurant els serveis necessaris a la ciutadania. El Comú ha compromès la totalitat de la despesa pel que fa a la recollida selectiva o el transport a la demanda i ha mantingut els ajuts Covid per a les famílies i les empreses de la parròquia així com continua facilitant els pagaments fraccionats i els ajornaments de les taxes i els tributs.

En el capítol de les despeses de personal es va liquidar un 20%, i el consum de béns corrents, un 15% del pressupostat. Durant el primer trimestre, el gruix de pagaments ha estat d’imports reconduïts

 

Comú
Canillo
pòlissa
Ensisa
tresoreria
Soldeu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic