Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de Comú de la Massana, aquest matí.
Un moment de la sessió de Comú de la Massana, aquest matí.

El Comú de la Massana aprova un pressupost de més de 15 milions d'euros per al 2022


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de la Massana

El Comú de la Massana ha aprovat aquest matí el pressupost per al pròxim exercici, que ha crescut un 13,2% respecte el 2021, situant-se en els 15.781.184 euros. El capítol més important és el d’inversions, que ha augmentat un 46%, situant-se en el 3,4 milions d’euros.

“Hem elaborat aquest pressupost amb la voluntat de fer un pas endavant, destinant més recursos en inversió. La filosofia del pressupost 2022 és ser el màxim d’eficients en la gestió i el màxim d’eficaços en la millora de la nostra parròquia”, ha afirmat el conseller de Finances, Jordi Areny.

Entre els projectes més destacats hi ha la segona fase del Pla de Pacificació i Amabilització de la carretera de Sispony que, seguint la línia dels treballs que s’estan realitzant actualment, millorarà la seguretat i la convivència a la zona, aplicant criteris sostenibles. El pressupost assignat és de 375.000 euros. També es destinarà una partida important a l’acondicionament de l’abocador (332.000 euros) i a la millora de la xarxa d’aigües (225 mil euros), que també inclou la rehabilitació del dipòsit del Solanell (175 mil euros). Entre els nous projectes, cal destacar l’inici de la reforma i embelliment del Parc de Santa Caterina, un espai que es destinarà a donar més opcions de lleure als joves de la parròquia. L’objectiu és que hi hagi dos espais diferenciats: el Prat Gran per als infants i Santa Caterina per als joves. Areny també ha remarcat que durant l’any que ve es portaran a terme les obres per habilitar dos nous aparcaments als Plans i a l’Aldosa (302 mil euros), dues zones on hi ha molts habitatges i que presenta actualment una manca de places per aparcar. L’embelliment de la Plaça de l’Església i de la Plaça de Sispony, la refecció de les façanes de les Fontetes i la creació d’un canipark són altres de les inversions previstes per al pròxim exercici. 

Pel que fa a les despeses, Areny ha remarcat que “ens hem ajustat al màxim, tenint en compte les diferents accions i estudis que es portaran a terme en gairebé tots els departaments”. El capítol de béns corrents creix un 11% a causa de nous projectes com la Fira de l’Esport, que tindrà lloc a la primavera, o el Pla de Foment del Cicloturisme de la Massana. Una de les novetats més destacades és el projecte de creació d’una nova societat pública, que gestionarà el servei d’aigües de la Massana. L’objectiu és crear una nova estructura jurídica que permeti renovar, gestionar i millorar l’eficiència de la distribució d’aigua.

En la mateixa sessió també s’ha aprovat la liquidació provisional de comptes a data 30 de setembre, que presenta un superàvit de 2,3 milions d’euros. El capítol de despeses s’ha liquidat en un 60,04% i el d’ingressos en un 72,01 %. La previsió a tancament és de 93,12% i del 90,41 % respectivament.

Nous projectes

El ple del Consell ha donat llum verda a un canvi en el contracte d’arrendament del Poliesportiu de l’Aldosa amb el Col•legi del Pirineu SA, que permetrà sotsarrendar una zona del pati, amb la finalitat de crear una escola de tennis i pàdel d’alt nivell. Es tracta d’un projecte del tennista i entrenador Joan Jíménez que, en col·laboració amb l’escola Àgora, té previst portar a terme un programa de tennis-estudi, per tal que els joves tennistes puguin combinar els seus estudis amb els entrenaments d’alt nivell. 

D’altra banda, en la mateixa sessió s’ha aprovat la modificació de l’Ordinació de Circulació, Vianants i Vehicles, amb un punt que permetrà crear zones per a residents. L’espai que es reservarà a tal efecte es senyalitzarà amb pintura blanca.

Comú de la Massana
Constitució
SETAP365

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte