Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú de la Massana recompra 1,5 milions més de preferents
El Comú de la Massana recompra 1,5 milions més de preferents

El Comú de la Massana recompra 1,5 milions més de preferents


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El consell de Comú de la Massana ha autoritzat una nova recompra d’1,5 milions d’euros de preferents, la quarta, exercint d’aquesta manera el dret voluntari d’adquisició de participacions d’Estacions de Muntanya Arinsal Pal.
Recordem que les entitats bancàries del país van subscriure participacions d’Estacions de Muntanya Arinsal Pal per valor de 19 milions d’euros. Amb la nova recompra, que serà efectiva a principis de gener, el Comú haurà adquirit ja 5,8 milions d’euros d’aquestes participacions. Per tant, el total que tindran els bancs serà de 13,2 milions, una xifra que es rebaixarà fins als 10,2 milions a finals de mandat. Aquests números queden reflectits en el Marc pressupostari 2016-2019, del qual avui s’ha aprovat la revisió anual, que fixa la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària. 
Aquesta revisió s’ha presentat amb situació de superàvit estructural, ja que els recursos corrents i de capital no financers són suficients per fer front a les despeses corrents i de capital no financers, segons informa el Comú de la Massana a través d’un comunicat. A més, el text dona compliment als objectius de sostenibilitat marcats pel Tribunal de Comptes per al 2018, situant l’increment de la despesa corrent al 2,4% i l’objectiu d’endeutament al 138,5%  (el màxim legal se situa en el 200%).
Un dels punts que s’ha modificat del marc pressupostari ha estat la previsió d’inversió real per al període 2016-2019, que ha crescut fins a situar-se en 8,2 milions d’euros.
En la sessió d’avui també s’ha aprovat l’ordinació tributària i la de preus públics per al 2018, a més del calendari fiscal. Es mantenen els preus de l’actual exercici i s’actualitzen els textos amb les modificacions fetes al llarg de l’any. Una de les modificacions ha estat l’eliminació del Servei d’Atenció Domiciliària, que ha passat a dependre del Govern.

 

Comú de la Massanam recompra
1
5 milions
EMAP
preferents

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte