Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú de Sant Julià acaba el primer semestre amb un superàvit de 53.637 €


Escrit per: 
Marià Miño / Foto: N.M.

El Comú de Sant Julià de Lòria va acabar el primer semestre del 2010 amb un superàvit de 53.637 euros.

El conseller de Finances, Joan Antoni León, va informar ahir que la primera meitat de l’any la corporació ha executat el 36,7% de les despeses ‒un total de 4,92 milions‒ i el 38,6% dels ingressos, que equivalen a 4,97 milions.

El cap de l’oposició, Patrick Frases, va replicar que, més enllà del superàvit, l’endeutament del Comú s’ha incrementat 1,23 milions en els sis primers mesos de l’any, situant-se en 21,71 milions, i va afirmar que aquesta xifra “pot ser preocupant si continua pujant”. De la seva banda, el conseller de Finances va recordar que estan “al 71% del sostre màxim que marca la Llei de finances comunals”, i va considerar que l’increment del deute és raonable, tenint en compte que el pressupost d’aquest any és un 18% més baix que l’aprovat l’any passat.
A més de l’absència del cònsol major, Josep Pintat, per la reunió que va mantenir amb el cap de Govern i amb la resta de mandataris comunals, la sessió d’ahir va estar marcada per les queixes de l’oposició sobre el tarannà de la reunió de cònsols. Els consellers de l’oposició van haver de lamentar, dues vegades, que el Comú hagi de ratificar convenis acordats pels set cònsols sense que abans hagin passat per comissió. Per aquesta raó, l’oposició va votar primer en contra de l’acord per millorar el finançament dels comuns, i posteriorment es va abstenir en la ratificació del conveni per patrocinar una producció audiovisual. Sí que van donar suport al conveni de col·laboració amb el ministeri d’Interior, si bé van replicar que l’acord “ja és efectiu”.
Finalment, la sessió d’ahir va servir per aprovar l’adjudicació de la primera fase de les obres per reparar el mur ancorat de l’aparcament comunal Camp de Perot, per un import de 240.000 euros. El conseller d’Urbanisme, Josep Majoral, va explicar que els treballs estaran acabats en sis mesos i que no comportaran el tancament del pàrquing.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte