Diari digital d'Andorra Bondia
Aquesta és la primera revisió salarial dels empleats de la corporació després de més de set anys.
Aquesta és la primera revisió salarial dels empleats de la corporació després de més de set anys.

El Comú de Sant Julià de Lòria apuja l’IPC al personal per primer cop des de fa 7 anys


Escrit per: 
M.S.C.

El Comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat un increment salarial per al seu personal. Aquest augment correspon a l’evolució de l’IPC tot i que s’ha aplicat a partir de la nòmina del mes d’octubre d’aquest any. La pujada és del 2,6% i afecta tots els empleats de la corporació. Aquesta és la primera revisió salarial dels empleats de la corporació després de més de set anys.
Cal recordar que la darrera vegada que el Comú de Sant Julià de Lòria va apujar l’IPC va ser l’any 2011. Amb la crisi, aquest va quedar congelat entre el 2012 i el 2017. El mes de juliol d’aquest any, però, es va aprovar un increment per a aquest 2018, que es va fer efectiu a l’octubre. Tot i així, l’actualització dels salaris només afectarà els tres últims mesos de l’any. 
Amb la mesura, el Comú de Sant Julià de Lòria el que ha volgut és donar un incentiu més als empleats de la corporació, tenint en compte que feia molts anys que no se’ls aplicava cap mena d’increment, segons van destacar des d’aquesta administració.
Així, tal i com es recull a la graella salarial aprovada en el darrer consell de Comú, la base retributiva pels empleats del grup funcional A és de 34.621,34 euros mentre que la banda màxima se situa en els 69.768 euros. En relació al grup funcional B, la base retributiva és de 24.286,45 euros i la banda màxima és de 42.635,43 euros. Quant al grup funcional C, la base retributiva és d’11.884,16 euros. En aquest cas, la banda màxima d’aquest grup es troba en els 27.131,54 euros.
Arran del context econòmic, les administracions públiques van congelar els salaris dels empleats. Progressivament, en els darrers anys, s’han anat actualitzant els sous. Així, el Comú d’Escaldes-Engordany va aplicar la pujada de l’IPC l’any 2017 però només en els salaris més baixos, mentre que per aquest 2018 ja es va estendre a la totalitat de la plantilla. També Canillo, Encamp, Ordino, la Massana i Andorra la Vella van preveure la pujada salarial segons l’IPC per a aquest any, mentre que Sant Julià de Lòria va assenyalar en un primer moment que no es descartava i finalment s’ha aplicat a les acaballes de l’exercici.

apuja
IPC
personal
primer cop
Comú de Sant Julià de Lòria

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte