Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú de Sant Julià preveu que al març o l’abril ja baixin barques pel riu
El Comú de Sant Julià preveu que al març o l’abril ja baixin barques pel riu

El Comú de Sant Julià preveu que al març o l’abril ja baixin barques pel riu


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

“Abans de finals d’any ens agradaria que estigués acabada l’obra des del pont de la Fontaneda fins a la frontera del projecte del ràfting”. Així ho va afirmar el conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments, Joan Vidal, que també va avançar que la prova pilot segurament es faria a principis del 2018, coincidint amb la inauguració de l’oficina de Naturlàndia al centre del poble. 
Malgrat que l’inici del recorregut del ràfting està prevista i signada a l’altura de l’hotel Imperial, les obres que Govern està realitzant a la cruïlla de Fontaneda impedeixen, de moment, que es puguin fer les obres en aquest tram. Per això la prova pilot es faria des de la Fontaneda a la frontera. En aquest sentit, Vidal va assegurar que “entre el mes de març i abril veurem baixar barques pel riu”.  El conseller també va recordar que actualment s’estan duent a terme els treballs de neteja del riu. “Gràcies que fem el ràfting realitzem la neteja del riu i la gent ho hauria de valorar”, va dir. El comú està a l’espera d’una resposta de FEDA sobre la demanda de turbinar aigua en els mesos més secs de l’any. 

Explòria aplega totes les fires

Amb l’objectiu d’encabir sota un mateix paraigües totes les fires temàtiques i altres esdeveniments que es fan al llarg de l’any a Sant Julià de Lòria, es va presentar ahir a nova marca anomenada Explòria, ciutat firal. El comú busca potenciar Sant Julià a través d’aquesta nova figura per crear una xarxa de compradors i venedors, alhora que l’espai també ha d’estar preparat per acollir congressos, cultura i esdeveniments i activitats d’oci i turisme. La marca està gestionada pel comú i es materialitza amb un recinte firal mòbil de gairebé 3.000 metres quadrats repartits en tres espais: el Prat Nou, el carrer Bonaventura Riera i l’espai esportiu Prat Gran. El pressupost del projecte d’enguany és de 275.000 euros i part d’aquest cost econòmic serà assumit per Vallbanc, principal patrocinador de la nova marca. Es preveu recuperar entre un 40 i un 50% de la despesa total, segons el conseller d’Obres, Joan Vidal.

Comú
barques
riu
Marc
abril

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte