Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú de Sant Julià de Lòria celebrada aquest dilluns.
Un moment de la sessió de consell de comú de Sant Julià de Lòria celebrada aquest dilluns.

El Comú de Sant Julià tanca el primer semestre amb un superàvit de 2,1 milions d'euros


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

El Comú de Sant Julià de Lòria ha tancat el primer semestre del 2019 amb un superàvit de 2.164.511,48 euros. Durant aquest temps, la corporació ha ingressat fins a 6.168.482,71 euros, el que representa una execució del 31,1% del pressupost final. Així doncs, el total liquidat de despeses ha estat de 4.003.671,23 euros. Per tant, l'endeutament del Comú fins al 30 de juny se situa en un 112% (14.987.473 euros), el que representa una disminució del 36% (8.487.712) en els darrers quatre anys. Així ho ha anunciat aquest dilluns el cònsol menor de la parròquia, Julià Call, durant la sessió ordinària del consell de comú en la qual no hi ha estat present Josep Miquel Vila "per motius de salut".

Call ha declarat posteriorment a la sessió que aquestes xifres "estan molt bé", recordant que a l'inici de la legislatura el deute se situava en els 23 milions d'euros i "ara estem a 14 i està perfecte", ha afegit. Cal recordar que Vila ha assegurat per activa i per passiva durant el seu mandat que en finalitzar l'any el deute comunal es rebaixaria fins als 13 milions d'euros, una fita que actualment queda lluny però "suposem que hi arribarem", ha argumentat el cònsol menor.

Pel que fa a la sessió de comú, el conseller d'Unió Laurediana Joan Albert Farré ha preguntat a la majoria sobre el lloguer d'uns terrenys situats a prop de la frontera del riu Runer adreçats a activitats esportives "que suposadament entenem que són pel ràfting". En aquest sentit, Farré ha manifestat que en la mateixa documentació també apareix la rescissió d'un altre contracte referent a un espai proper a l'estació de carburants que hi ha vora el Comú i, per tant, "no entenem per què d'un costat es lloga i de l'altre es rescindeix" si els dos contractes tenen a veure amb el ràfting. Call ha argumentat que cada un dels espais s'hauria de fer servir per a l'arribada i la sortida de l'activitat aquàtica si finalment es posés en marxa, però que el Comú ha hagut de deixar de banda l'espai de la zona alta de la parròquia per causes alienes a la corporació i, per tant, serà el proper equip comunal qui haurà de decidir la seva continuïtat i fer els tràmits convenients.

Un dels acords presos durant la sessió per majoria ha estat l'aprovació del concurs per a l'eixample de la carretera de Nagol adreçat, especialment, a la ciutadania i a la seva seguretat. Així, el cònsol menor ha posat en relleu que es construiran voravies en tota una zona en què actualment hi manquen, així com baranes perquè "els vianants puguin passar pel costat de l'aparcament" sense interferir en la circulació dels vehicles per la carretera. Tot per un import de més de 200.000 euros. A més a més, s'han aprovat un parell de crèdits extraordinaris que s'adreçaran a la col·locació d'una malla al talús situat a la part posterior del magatzem comunal, a la zona de la Portalada, així com un altre adreçat a la reposició del material soterrat arran de l'esllavissada del passat mes d'agost.

Seguint amb l'esllavissada de la Portalada, Call també ha informat l'equip comunal tot just abans de finalitzar la sessió la suspensió temporal d'atorgament de llicències a la zona fins que no es tinguin els resultats dels estudis tècnics adients.

Comú de Sant Julià
tanca
primer semestre
superàvit
2
1 milions
d'euros

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte