Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat ahir.
Un moment del consell de comú celebrat ahir.

El comú demana al CCA que obri el carrer Biscariet si no fa l’aparcament


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: C. ALV / T. LARA

El comú d’Andorra la Vella ha fet un requeriment a la propietat i l’explotador del Centre Comercial Andorrà (CCA) perquè compleixi amb el conveni que té signat amb la corporació i que l’obliga a obrir el carrer Biscariet (on avui hi ha el passatge) com a màxim el 30 de novembre del 2019. Això implicaria la retirada del forjat corresponent a la part afectada del primer pis. L’acord també preveia que es podia mantenir el teulat de metacrilat fins al 2022. Això si no es porta a terme el projecte que la propietat va presentar fa un any al comú i que consistia a construir un aparcament de rotació a la planta superior dels dos edificis. Aquesta iniciativa també afectaria el carrer, i és per aquest motiu que la corporació va estar negociant amb els privats per assolir un conveni. 

El projecte d’iniciativa privada, però, sembla que està aturat i per aquest motiu ara la corporació ha fet aquest requeriment. “Volem que ningú tingui dubtes” i deixar clar que “volem fer complir el conveni” signat el 1992, va dir la cònsol major, Conxita Marsol. Amb tot, es va mostrar oberta a arribar a un acord per impulsar l’aparcament i va apuntar que una possible solució seria fer una nova pròrroga d’un any. Marsol va explicar que el pàrquing tindria una capacitat per a 500 vehicles i la intenció seria mantenir el carrer Biscariet. Això es faria construint un sostre “molt alt” sobre la via i amb l’habilitació d’una entrada  “més important” al carrer o bé connectant les dues bandes amb dues passarel·les. Precisament, el conseller de CdI+L’A Jordi Minguillón va insistir en la necessitat d’obrir aquest carrer, ja que és “vital” per Prada Ramon i va afegir que no ha de suposar cap impediment per a l’aparcament.

De la seva banda, la consellera del PS Dolors Carmona va defensar la necessitat de complir els terminis al mateix temps que va remarcar que el carrer suposaria una obertura de Prada Ramon a l’eix comercial. Carmona considera que aquesta hauria de ser una via per a vianants i remarca que tot i que un aparcament “sempre és necessari”, a la zona ja hi ha d’altres espais per estacionar.

En el consell de comú celebrat ahir també es va informar que les obres per renovar l’aparcament centre ciutat s’han encarit un 17% degut a imprevistos i millores. Aquests responen a actuacions que ha calgut fer en els forjats (85.000 euros), s’han pintat les parets i s’ha impermeabilitzat la primera planta per evitar les goteres que hi havia (30.000 i 25.000 euros més, respectivament), s’han eliminat les voravies (25.000 euros) i s’han fet millores en la senyalització i reparat els desguassos. Minguillón va lamentar la manca d’informació sobre aquesta i d’altres qüestions. Així, va apuntar que durant el darrer mes, el Comú ha fet nou adjudicacions “a dit” sense consultar a la minoria.

Per altra banda, es va adjudicar el pla d’assegurança d’assistència mèdica complementària als reemborsaments de la CASS per al personal del Comú a l’empresa Crèdit Assegurances per 276.304 euros anuals i un període de quatre anys prorrogables fins a un màxim de sis. La nova assegurança costa 62.000 euros anuals més que l’actual ja que incorpora millores. CdI+LdA es va abstenir perquè creu que la valoració a l’hora d’adjudicar-ho hauria d’haver anat a càrrec d’una empresa externa. Així mateix, es va acordar l’atorgament de subvencions esportives a 41 projectes per 395.358 euros, un 9,37% més que l’any passat. A l’últim, Marsol va avançar que preveu tancar el pressupost 2018 en equilibri, un fet que pel PS serà possible gràcies a la no congelació de les transferències. 

Renovat el contracte de lloguer de l’Estadi Comunal per 15 anys en vista a la reforma de la instal·lació

El comú va acordar renovar el contracte de lloguer del terreny en què es troba l’Estadi Comunal per 15 anys i un import de 35.000 euros mensuals (avui és de 32.700 euros). L’acord preveu revisar el preu amb l’IPC i cada tres anys s’augmentarà un 10%, mantenint les condicions actuals. A més, s’ha recollit que a partir del sisè any no caldrà indemnitzar la propietat en el cas que es desenvolupi un pla parcial i s’ha afegit uns metres que són els que afecten la passarel·la sobre la carretera. Aquesta renovació es fa en vista a la necessitat de fer reformes “importants” a la instal·lació. S’ha de refer el tartan, les graderies i els vestidors. Per a l’any que ve ja hi ha una partida de 400.000 euros però Marsol va recordar que el comú no pot fer tot sol una inversió tan important i per això continua demanant la participació del Govern i la UEFA, tenint en compte que és l’única pista d’atletisme i el camp de gespa natural del país. A més, el 2021 s’hi celebraran els Jocs dels Petits Estats.

Comú
demana
CCA
carrer
Biscariet
aparcament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte