Diari digital d'Andorra Bondia
comú encamp
comú encamp

El Comú d’Encamp tanca el 2015 amb un superàvit d’1,5 milions


Escrit per: 
Agències / FOTO: M.F.

El Comú d’Encamp va tancar el 2015 amb un superàvit d’1,5 milions després d’haver tingut unes despeses de 25.947.000 euros i uns ingressos de 27.462.000. Així, l’endeutament de la corporació se situa en 27,2 milions, a un 115% del sostre legal. El cònsol major, Jordi Torres, va destacar que la reducció de l’endeutament s’ha situat en 12 milions en quatre anys i la inversió ha estat de 6,7 milions.  

Torres va destacar l’equilibri entre despeses i ingressos corrents, que es va tancar, de fet, amb un saldo positiu de 465.000 euros. Aquesta és la “línia a seguir”, va dir, ja que això permetrà que es pugui invertir en els pròxims anys. 

Des del PS, Joan Sans i Pere Marsenyach van assenyalar que el superàvit del 2015 és inferior al del 2014 ja que les inversions es van fer “al final del mandat” i van criticar que el tancament és el “resultat de quatre anys mancats d’una línia”. També van mostrar el seu neguit pels comptes del Funicamp, ja que el dèficit (d’uns dos milions anuals) l’ha de suportar el Comú, una observació davant la qual Torres va recordar que l’acord amb Saetde preveu una reducció d’un 10% del contracte. Quant als comptes del 2015, el liberal Jordi Troguet va afirmar que ara caldrà veure les inversions previstes pel Comú en el futur.

Entre les recomanacions dels auditors hi ha mantenir  la contenció de la despesa corrent, que s’ha reduït un 16,5% des de l’inici de l’anterior mandat, i seguir reduint l’endeutament.

D’altra banda, durant el consell l’oposició va lamentar que la corporació no potenciï la mobilitat interna. La queixa va estar motivada pel fet que s’hagi contractat una empresa privada per fer una selecció del responsable de Recursos Humans –la majoria considera que ha de ser una persona de confiança– i perquè s’hagi contractat una persona externa al departament d’Obres, que des de l’oposició es considera que durà a terme tasques de cap, tot i que Torres va assegurar que es tracta d’un assessor. Els dos grups de l’oposició van lamentar que aquestes decisions estiguessin preses abans de passar per la comissió, i es deixés el seu paper a fer “el paperina”. A més es van mostrar sorpresos de la voluntat de la majoria de fer ara “una radiografia” de la plantilla quan han tingut quatre anys per fer-la. Per la seva banda, Troguet va destacar que es plantegen impugnar els nomenaments de persones si no s’ajusten “al reglament” i també que “és estrany que es digui que s’està mirant (la graella) quan és un comú de continuïtat”.

També va provocar crítiques de la minoria el nomenament dels quatre representants comunals al consell d’administració de Sercensa, ja que volien triar-ne un per grup. Els liberals van triar per a representant Daniel Casabella. Els altres seran Jesús Gaset, Xavier Martín i Bàrbara Bauzà. 

 

 

Encamp
Comú
pressupost personal
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic