Diari digital d'Andorra Bondia
Simulació del projecte de l’aeroport de Grau Roig.
Simulació del projecte de l’aeroport de Grau Roig.

El Comú d'Encamp té “dubtes” i “neguits” sobre l’aeroport


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Bondia

El Comú d’Encamp segueix sense voler-se posicionar a favor o en contra de l’aeroport a Grau Roig fins que els estudis que hi ha en curs no estiguin enllestits. Amb tot, els cònsols han expressat aquest dijous alguns “dubtes, per no dir neguits”, sobre la infraestructura.

Els principals són tres. D’una banda el fet que la instal·lació afecti directament terreny comunal i que fins ara ningú els hagi demanat cap autorització. En segon lloc, l’afectació que tindrà sobre la concessió de Saetde, que “s’ha pronunciat molt clarament”. I, a l’últim, l’impacte mediambiental. El cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, ha deixat clar que aquestes afirmacions “no són ni una negativa ni una afirmativa” al projecte però que caldrà tenir en compte aquests aspectes, si és que és possible (sobretot pel que fa al medi ambient). També ha exposat que una dificultat afegida és que els avions han de passar per l’espai Schengen abans d’aterrar al país, que n’està fora. Per tot plegat, la cònsol major ha refermat l’aposta per potenciar l’aeroport de la Seu d’Urgell, “una infraestructura que ja està feta”.

 

aeroport
Grau Roig
Comu d'Encamp

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Acabo de fer un petit Estudi d'Impacte Ambiental del posible futur aeroport de Grau Roig, en l'ambit Universitari com alumne. Després d'estudiar totes les dades ambientals, geogràfiques, de posible retorn econòmic, etc.; es totalment inviable un aeroport en una zona amb el volum baix de passatgers. A més entrarà en conflicte ambnla resta de negocis de la muntanya tradicionals, el esquí, les pastures, vols a vela, etc. Millor reforçar el de la Seu i millorar les comunicacions a la frontera per fer les més àgils per entrar i sortir del Principat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte