Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú celebrat ahir a Encamp.
Un moment del consell de comú celebrat ahir a Encamp.

El Comú destina 5,5 milions d’euros a la remodelació de les avingudes


Escrit per: 
Agències

Una nova cara per a l’eix principal del poble d’Encamp, des de l’encreuament de l’avinguda Joan Martí amb l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer d’Engolasters fins a l’hotel Rosaleda. És el que van aprovar els consellers encampadans per majoria en la sessió de comú celebrada ahir. L’objectiu de la corporació és, tal com va explicar el cònsol major, Jordi Torres, convertir el projecte “en un element central i vertebrador de la parròquia, un espai que fomenti la promoció com un espai públic amb una identitat pròpia i que contribueixi a consolidar-se com un eix d’activitat turística, social i cultural”.

El cost total de la reforma supera en dos milions el pressupost inicial arran de la incorporació de nous trams, com el carrer Major, la reforma completa de la plaça de Sant Miquel i la construcció d’una galeria de serveis. Per aquest motiu, el consell de Comú va aprovar un suplement de crèdit d’1.344.000 euros amb l’abstenció de L’A+Independents, que no comparteix els criteris d’urgència exposats per la majoria. El projecte tindrà una durada de deu mesos i el pressupost es dividirà en 3.900.000 euros per a aquest any i 1.400.000 per al vinent.
A l’hora de finançar les obres, el Comú d’Encamp ha optat, com ja ho ha fet en altres ocasions, per recórrer a les contribucions especials, que suposen revertir part del cost en la  ciutadania. En quatre ocasions s’havia aplicat al Pas de la Casa i ara, per primera vegada, es portarà a terme al poble d’Encamp. Així, els més de 20 propietaris afectats hauran de pagar al voltant de 165.000 euros, “que és menys del 5% del pressupost total”, va aclarir el cònsol. Una mesura amb la qual els consellers de L’A+Independents no estan d’acord perquè creuen que les actuals voravies no estan en mal estat i “no tot Encamp es mesura igual”.
Torres no comparteix aquest posicionament, perquè “si ho fem, és per justícia”. La majoria considera l’obra com la remodelació integral d’una zona i, a diferència d’actuacions puntuals com la refeta d’una voravia malmesa, “hem d’aplicar contribucions especials”. Per la seva part, els consellers de PS+Independents van aplaudir el que per a ells és una “molt bona notícia”. Així mateix, creuen que les accions del Comú per dinamitzar la parròquia han d’anar “més enllà del que s’ha votat avui”.
La reforma de les avingudes principals està en sintonia amb els objectius marcats en el pla de dinamització que es va aprovar en la darrera sessió del consell de Comú. En aquest sentit, els tres grups van explicar que s’estan duent a terme reunions per definir les formes en què es pot aplicar i els compromisos que hauria d’assolir la pròxima majoria comunal amb la finalitat que el projecte no s’abandoni. Els consellers de L’A+Independents (que van ser els que van proposar aquestes reunions) van anunciar   que el pacte es tancarà aviat perquè “volem començar a treballar immediatament”.
El consell de Comú també va aprovar tres adjudicacions més. Per una banda, la construcció d’una voravia provisional a la zona de Prada de Moles en sentit Canillo, amb l’objectiu de donar una continuïtat a la voravia que travessa l’eix comercial i garantir la seguretat dels vianants, i que tindrà un cost de 85.550 euros. D’altra banda, la remodelació de la coberta de la llar d’infants Els Esquirolets, que pateix filtracions en èpoques de pluja abundant, amb un cost de 98.448 euros. També es va aprovar la construcció d’un aparcament a la zona de l’hort de Godi per un import de 4.750 euros.
A l’últim, el cònsol major també va confirmar la reunió del conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavi Fernández, amb el propietari de l’FC Andorra, Gerard Piqué. El futbolista va visitar les instal·lacions on actualment entrena el club andorrà i va rebre la garantia per part del Comú de continuar amb el compromís de cedir hores al camp. “És un projecte que evolucionarà amb el temps” i és probable, segons el cònsol, “que el país en general s’hi hagi d’implicar”.

 

Comu d'Encamp
avingudes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte