Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú destinarà 100.000 euros a la renovació de les voravies fins al CIAM


Escrit per: 
M. S. C.

El Comú d’Escaldes-Engordany destinarà 100.000 euros a renovar les voravies del tram comprès entre la plaça Santa Anna i el Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (CIAM).

Aquesta és una de les poques inversions que la corporació preveu dur a terme durant aquest any, seguint la política de contenció exposada en el pressupost del 2012.
La consellera de Finances, Núria Gómez, va destacar que es tracta d’un projecte “important” per a la ciutadania, ja que pretén continuar la revitalització de la part alta i completar l’embelliment de l’avinguda Carlemany. El començament de les obres depèn de la posada en funcionament del túnel dels dos Valires i es podrien tirar endavant de cara a l’estiu vinent.
Tot i així, l’actuació que s’endurà la partida pressupostària més elevada (quant a inversions) serà la continuació dels treballs de realització del cadastre. D’aquesta manera es vol complir la legislació, que estableix l’obligatorietat dels comuns de confeccionar el cadastre nacional en un període de deu anys. S’hi destinarà uns 400.000 euros.
També es renovarà la xarxa d’aigües residuals i pluvials d’un tram del carrer Josep Viladomat i del carrer François Mitterand. En aquest cas, la inversió serà de 160.000 euros. Quant al servei d’aigua potable, també s’han previst fer les obres per unir les xarxes d’Andorra la Vella i Escaldes.
Així mateix, es faran altres petites inversions destinades a mantenir les infraestructures de què disposa la parròquia. Una serà la millora de l’aparcament situat a Caldea. En concret es destinaran uns 200.000 euros a “rentar la cara” a l’equipament, renovant-ne la pintura i el paviment. En aquest cas es preveu que la feina estigui enllestida a finals d’any, quan s’inaugurarà l’ampliació del termolúdic. En total, el pressupost d’inversió per a aquest any puja als 1,4 milions d’euros.
Gómez va explicar que gràcies a la contenció en les despeses corrents i la inversió es preveu amortitzar 2,5 milions de l’endeutament a llarg termini. Això farà que passi de 34,7 milions a 32,2 milions a finals d’any. Així, si l’any passat es va tancar amb una ràtio del 133,7% , la previsió és acabar el 2012 amb aquesta xifra al 153% (tenint en compte que el sostre d’endeutament fixat per la llei es troba al 200%). Tal com va explicar la consellera de Finances, aquestes xifres no indiquen un increment del nivell de deute, sinó que s’ha previst una caiguda molt important dels ingressos.
Quant a les despeses de personal, no es preveu aplicar l’IPC als funcionaris però es satisfaran els triennis i el GAdA. La partida davalla un 2% per la reducció dels sous dels càrrecs polítics i la disminució del personal de relació especial, que cau un 27%.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte