Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell del Comú d’Encamp que es va celebrar ahir.
Un moment de la sessió del consell del Comú d’Encamp que es va celebrar ahir.

El Comú, disposat a que els pisos de Gevivasa es destinin als temporers


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: T.N.

El Comú d’Encamp està pendent dels informes jurídics per veure finalment si, tal com van proposar els consellers de la minoria de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), es poden cedir els 15 pisos de la Solana del Pas de la Casa per a l’allotjament de temporers durant aquest hivern.
 Així ho va explicar el cònsol major, Jordi Torres, en la sessió de consell de Comú d’ahir responent a una interpel·lació del PS sobre els habitatges. Torres va reconèixer que “l’administració és molt lenta”, ja que per posar a disposició els immobles abans s’ha de fer un plec de bases, marcar en quins termes es lloguen i quines condicions han de reunir els llogaters. Amb tot, la corporació espera poder tenir enllestit el procediment abans del pont de la Puríssima, que és quan realment els negocis necessiten als temporers.
El cònsol va explicar que en un primer moment es va pensar en dedicar els habitatges a ús social. Per aquest motiu, va parlar dues vegades amb el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, “perquè pogués fer una gestió i, sota els seus criteris, donar-ho a qui cregués convenient”. Les converses amb el ministeri es van paralitzar en el moment en què els comerciants del Pas de la Casa van traslladar a la corporació el problema dels temporers per trobar un pis durant la temporada. “De moment la carta cap al ministeri l’hem paralitzat a l’espera d’analitzar si jurídicament podem fer una adjudicació ràpida per un període concret”, va precisar Torres. En cas que els pisos no es poguessin destinar als treballadors temporers, es tornarà a iniciar el procediment per cedir-los al departament  d’Afers Socials.
“Estem contents que es tingui en compte la proposta que hem fet”, va afirmar el conseller de PS+I Joan Sans, després que el cònsol major hagués recollit la proposta del grup. Tant Sans com Marsenyach veuen amb bons ulls que el Comú hagi decidit utilitzar els pisos de Gevivasa per a aquesta finalitat i esperen que es pugui activar la mesura per a les persones que arribin a treballar al Principat aquesta temporada.
D’altra banda, en la sessió de consell del Comú es va aprovar, per assentiment de tots els consellers, l’adjudicació de la primera fase de l’escola bressol del Pas de la Casa, per un import de 2.600.000 euros. Les obres s’espera que estiguin acabades entre els mesos d’abril i maig del 2019 i constaran de la construcció d’un carrer, l’adaptació de la parcel·la i l’inici de l’estructura dels fonaments. 
Els consellers encampadans també van aprovar l’adjudicació de les obres de millora de la passarel·la del poliesportiu del Pas de la Casa, per un valor de 400.000 euros. Fa temps que el Comú havia comprovat que els vidres que recobreixen l’estructura estaven malmesos i ja s’havien fet algunes actuacions per evitar que caiguessin. No obstant, una anàlisi global de la instal·lació va despendre que no només s’havia de remodelar tota l’estructura de vidre, sinó també la part de ferro de la passarel·la que “per culpa de les condicions climatològiques del Pas estava en un estat deteriorat”, va explicar Torres. Per aquest motiu, “s’havia previst una inversió de 200.000 euros i finalment s’ha hagut de doblar”. 
Les darreres adjudicacions van ser per a dos aparcaments que es construiran a la parròquia i que tindran un cost de 300.000 euros. El primer, ubicat a la zona de les Pardines, podrà albergar 50 vehicles, mentre que en el segon, al Tremat, podran aparcar entre 25 i 35 vehicles, donant servei als veïns del nucli antic.
D’altra banda, l’endeutament de la corporació continua a la baixa i, segons les dades facilitades durant la sessió de consell del Comú, la xifra se situa en els 16.711.658,80 d’euros, és a dir, en el 64,20%. El percentatge és quinze punts inferior al del tancament de l’exercici pressupostari del 2017, on l’endeutament se situava entorn del 80%. “Si seguim aquesta tendència, probablement acabarem amb molt bon resultat”, va afirmar Torres, a l’espera de tancar els comptes de tot l’exercici.
Finalment, les minories de PS+I i de Liberals d’Andorra van coincidir en valorar de forma positiva la manera com s’ha consolidat la marca Grandvalira. No obstant, als dos grups els hagués agradat que les inversions s’haguessin fet a la parròquia, ja que creuen “positiu que les empreses inverteixin dins les fronteres d’Andorra”.

Comú
gevivasa
pisos
temporers
disposat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte