Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet.
El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet.

El Comú diu que les cues no són per les obres al carrer Santa Anna


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va negar que les obres al carrer Santa Anna provoquin cues al centre de la parròquia, tal com manté Socialdemocràcia i Progrés (SDP), que considera que els treballs s’haurien d’haver fet en una època de baixa afluència de turistes. Calvet va remarcar que “no hi ha col·lapse” circulatori i que les retencions només es produeixen en hora punta, un clàssic a la zona. “Fa quaranta anys que es formen cues en aquest carrer pels dos centres escolars que hi ha”, va dir.
De fet, el cònsol menor va explicar que el carrer Santa Anna no és una via que dictamini com ha de funcionar la mobilitat del centre de la parròquia. És per aquest motiu que, un cop enllestides les obres, es valorarà tallar el trànsit en alguns moments. Calvet va argumentar que els treballs de millora i embelliment s’estan fent ara perquè per aquest carrer hi passa el rec d’Andorra la Vella i l’objectiu és que a partir de l’abril continuï donant servei. També va recordar que l’entrada d’Escaldes-Engordany se situa a la rotonda d’Engolasters –una zona que s’ha “dignificat”–,  però que “mai ha estat el carrer Santa Anna”. 
Quant a la demanda d’SDP de fer una anàlisi de la mobilitat global de la parròquia per poder actuar de cara al futur, el cònsol menor escaldenc va indicar que aquest treball ja es va dur a terme quan es va impulsar el projecte Carlemany per a vianants. “La mobilitat la tenim estudiada i ho hem demostrat en els darrers quatre anys”, va declarar el mandatari comunal, que va afegir que ara el Govern està elaborant el pla de mobilitat de la vall central. Per això va assenyalar que “SDP fa quatre anys tard”.
El cònsol menor també va parlar del carrer de la Unió, que és competència del Govern, i que s’ha intentat “buidar” de trànsit amb el nou tram del carrer Sant Antoni. Calvet va remarcar que el carrer de la Unió s’hauria pogut soterrar, però va advertir que és molt complex per les pendents. A més hi ha entrades a aparcaments privats que són difícils de resoldre. Des d’SDP es considerava un contrasentit que la major part del trànsit d’accés a Escaldes-Engordany i les valls del nord passés per aquesta via i creués una artèria per a vianants.

carrer santa anna
circulació de vehicles
mobilitat
col·lapse
SDP

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte