Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú d’Ordino aprova el pla parcial de La Querola


Escrit per: 
Agències/ Redacció / Foto: M. C.

El Comú d’Ordino va aprovar ahir per unanimitat el pla parcial de la unitat d’actuació 18B, on es construirà La Querola. Aquest és un dels últims passos del procés encetat fa quasi set anys per a l’inici de les obres, ja que la corporació està a l’espera de rebre el vistiplau del Govern al pla de construcció per donar-hi llum verda.

Amb aquests tràmits, i després de publicar-se en el Butlletí Oficial, que preveu un període d’al·legacions de tretze dies hàbils, la promotora podrà començar a treballar amb l’empresa constructora els termes de viabilitat i establir el calendari, segons va explicar el cònsol major d’Ordino, Ventura Espot.
El Comú rebrà per les obres 4,8 milions dels drets d’edificació, la mancomunitat i la cessió econòmica, establerta en 1.216.797 euros. Tot i així, la promotora podrà abonar-ho de forma fraccionada fins a un any després d’acabar la construcció. Els treballs trigaran uns tres anys, com ja va preveure la consultoria Projectes Singulars, tot i que pel volum de l’obra –set grans edificis amb equipaments comuns– pot arribar a cinc anys, segons va apuntar la cònsol menor, Consol Naudí.
Tant els cònsols com el cap de l’oposició, Enric Dolsa, es van mostrar satisfets d’aquest pas, però van lamentar la lentitud del procés. Dolsa va recordar que des que van conèixer el projecte embrionari el 2006 van insistir en la necessitat que s’adaptés a la normativa de construcció i, un cop complert aquest requisit, el Comú ha fet el “necessari” perquè tirés endavant.
Per Dolsa, el moment actual pot dificultar als promotors vendre els pisos, tot i que el nom de l’arquitecte pot facilitar la tasca, va dir. En aquest sentit, va dir que “hi ha una sèrie de personatges en l’arquitectura i Nouvel et posa al mapa mundial”.
El cònsol major va recordar que és el primer pla parcial que s’aprova a Ordino i espera que el projecte serveixi de referent, “com ho era abans la pleta”, i sigui un altre exemple d’“arquitectura de muntanya diferent”. Quant a la crisi, Espot va destacar que amb La Querola es garanteixen quatre anys de feina, ingressos per al Comú i ajuda al sector de la construcció.
“Han sorgit molts sobresalts, però sempre hem tingut clar que era massa bo per a Andorra i per a Ordino per deixar-lo escapar”, va resumir el cònsol.

L’Artista per la Pau per la Unesco fa una visita oficial al Comú d’Ordino

L’Artista per la Pau per la Unesco Hedva Ser, padrina de l’Art Camp, va fer ahir una visita oficial al Comú d’Ordino. Acompanyada de Jean-Michel Armengol, secretari de la CNAU, l’escultora i joiera francesa va ser rebuda per la cònsol menor, Consol Naudí, i el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel. Després de visitar les dependències comunals, Ser va firmar al Llibre d’Or.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte