Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú d'Ordino detecta un increment de les demandes de fraccionament o ajornament dels tributs


Escrit per: 
Agències

El Comú d'Ordino atén una mitjana de 5 o 6 demandes de fraccionament o ajornament de tributs cada setmana, una xifra que va en augment ja que és una opció que es coneix més i a causa de la situació de crisi que afecta a l'economia domèstica de les famílies, segons ha explicat el conseller de Finances, Jordi Ordóñez.

També, com ha destacat el cap de la minoria ordinenca, Enric Dolsa, es tracten més sol·licituds per reclamar quotes o taxes de serveis que no s'han pogut gaudir per malaltia o per altres situacions justificades. Com ha notat Ordóñez, es tracta en alguns casos de quantitats petites en les que abans no s'era tan estricte i ara es reclama quan es pot evitar el cobrament d'aquests imports.
La complicada situació econòmica de les famílies i el coneixement per part de la ciutadania de la possibilitat de fraccionar o ajornar el pagament de tributs al Comú, ha suposat un increment de la demanda d'aquest servei per part dels ordinencs. Així ho han manifestat tant els membres de la minoria com els de la majoria comunal, que han reconegut que tots els casos s'estudien en comissió i la majoria són acceptats.
Mentre el cap de l'oposició, Enric Dolsa, ha assenyalat que es detecten tres o quatre peticions a cada acta de la Junta de Govern, el conseller de Finances, Jordi Ordóñez, ha quantificat entre 5 o 6 la mitjana de demandes de fraccionament o ajornament de tributs que atén el Comú cada setmana. Una opció que la capacitat de tresoreria de l'administració permet dur a terme i que es continuarà oferint 'vingui l'increment que vingui', ha assegurat Ordóñez.
El volum, ha reconegut, és variable ja que quan hi ha més demandes és quan s'envien els pagaments a l'inici de l'any. Amb tot, ha manifestat que la proporció de contribuents que sol·liciten aquesta facilitat no arriben a la meitat 'ni de bon tros'.
D'altra banda, Enric Dolsa ha informat que fa alguns dies hi va haver una reunió de Secnoa per fer balanç de la temporada amb el sector de la restauració. De tota manera, Dolsa no ha volgut avançar les dades i ha afirmat que demanarà al president de la societat – en aquest cas el cònsol- fer una roda de premsa per donar a conèixer els resultats de la temporada i les propostes per a l'any vinent 'perquè tothom quedi assabentat'.
Per la seva part, el cònsol major, Ventura Espot, ha exposat que en la trobada es van tractar alguns errors comesos en la temporada passada i es va posar de manifest la política econòmica i comercial en la qual no hi estan d'acord. Segons Espot, s'establiran mesures conjuntes per afavorir els hotelers de la Vall del Nord, potser amb avantatges amb els forfets, tot i que no ha matisat si es faran en forma de paquets turístics o descomptes o com es concretaran aquests avantatges. El que sí que ha emfatitzat és la necessitat de donar més visibilitats als hotels, tant en la venda per Internet com en la informació que es dóna des de Vallnord. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte