Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú de la Massana d’ahir.
Un moment del consell de comú de la Massana d’ahir.

El Comú fa els tràmits per tenir la concessió del telecabina d’Arinsal


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú de la Massana

El consell de comú de la Massana va aprovar ahir, per unanimitat, una resolució en la qual es desestima el recurs de reposició presentat al Comú per una de les parts propietàries del telecabina d’Arinsal.  El procés administratiu va començar en el moment en què es va exhaurir el contracte de lloguer del telecabina. El Comú de la Massana es va trobar amb la impossibilitat de renovar el contracte a conseqüència del litigi que mantenien els dos propietaris. Davant d’aquesta situació, el Comú va procedir a executar la clàusula del contracte, signat fa vint anys, que estipulava que “a la finalització del contracte, els arrendadors únicament i exclusivament podran tornar a arrendar o bé cedir en propietat l’objecte arrendat al Comú de la Massana”. Atesa la impossibilitat de signar un contracte d’arrendament amb les dues parts el Comú va decidir iniciar fa uns mesos els tràmits necessaris per la cessió.
Un dels propietaris ha acceptat la cessió; en canvi l’altre va presentar un recurs, que en la sessió d’avui ha estat desestimat. El pas següent serà la notificació de la resolució del consell de comú als dos propietaris, que tenen el termini d’un mes per presentar demanda a la Batllia. Un cop notificada la resolució es formalitzarà la cessió amb els propietaris que estiguin d’acord amb la cessió del giny.
El cònsol major va trametre un missatge de part dels propietaris en litigi, que asseguren que encara que cadascú defensa els seus interessos, tenen la voluntat que el telecabina continuï donant servei al poble d’Arinsal.
D’altra banda,  en la mateixa sessió es va presentar la liquidació provisional del pressupost 2018, corresponent al primer trimestre, amb un superàvit de 255.811 euros. De fet, es preveu que aquesta xifra es vagi incrementant en els pròxims mesos, i se situï el superàvit ajustat en els 1,2 milions a final d’exercici.
De moment, els ingressos i les despeses estan en equilibri, ja que s’ha executat un 18% del pressupost de despeses, que correspon a 2,8 milions d’euros, i un 19% del pressupost d’ingressos, que se situa en 3,1 milions. Una dada destacada és que els fons líquids de tresoreria, a tancament de març del 2018, ascendeixen a 4 milions d’euros.
Pel que fa a l’endeutament, continua una clara tendència a la baixa. A data 31 de març, la xifra és de 8,4 milions d’euros, dos milions menys que a tancament del 2017 o sis menys que al 2015. I molt lluny dels 43 milions d’abans de portar a terme l’emissió de preferents, l’any 2012, tot i que a final d’any es preveu un augment a causa del finançament via préstec bancari de les obres del Pla Estratègic d’EMAP, fase 2.
Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia va ser l’adjudicació de la primera fase dels treballs d’eixample de la carretera d’Anyós. Els treballs tindran una durada de quatre mesos i el pressupost és de 391 mil euros. Una altra obra important seran els treballs de millora del Cap del Carrer, que començaran passat l’estiu. Aquestes obres formen part d’un pla per renovar tot el casc antic.

Comú
Tràmits
concessió
telecabina
Arinsal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte