Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions a la cota 1.600 de Naturlàndia.
Les instal·lacions a la cota 1.600 de Naturlàndia.

El Comú farà una reunió de poble per exposar el projecte de la tirolina


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Comú de Sant Julià de Lòria va explicar ahir que a principis de juliol (podria ser el dia 2) se celebrarà una reunió de poble per exposar el projecte de la tirolina. La corporació va desvincular aquesta reunió de la demanda d’informació sobre el giny presentada ahir pel moviment ciutadà Desperta Laurèdia, ja que, segons va assegurar, està prevista fa dies. Així mateix es va destacar que es disposa dels informes tècnics i econòmics sobre el nou atractiu que es vol instal·lar a Naturlàndia i es va anunciar que, passada la trobada, estaran a l’abast de tots els ciutadans perquè els puguin consultar.
Des del Comú lauredià es va indicar que la demanda d’informació de la plataforma no els ha agafat per sorpresa, tenint en compte que prèviament d’altres ciutadans es van trobar amb el cònsol per la mateixa qüestió. Quant a la petició de sotmetre el giny a consulta popular, es veu complicat, perquè ja s’ha creat una societat per impulsar el projecte, que avança. Així mateix, el Comú va recordar que la tirolina forma part d’un pla que ha de permetre a Naturlàndia donar vida al poble, i que inclou activitats al riu i mesures de dinamització econòmica pels negocis de Sant Julià de Lòria.
De la seva banda, el cap de la minoria, Joan Albert Farré, considera que la demanda d’informació de la plataforma Desperta Laurèdia és una “prova evident de la gran preocupació que generen les decisions del Comú” i una mostra de “tota l’opacitat de la gestió” de la majoria comunal. Farré va afirmar que amb iniciatives com aquesta es constata que “hi ha una desaprovació manifesta d’aquest tipus d’inversions”. Així mateix va valorar la demanda del poble de transparència i de poder decidir sobre les actuacions de l’administració comunal. El conseller d’Unió Laurediana (UL) va indicar que l’oposició aposta perquè es faci una exposició pública del projecte de la tirolina i que es mostri a la població tots els informes sobre el giny. També defensa la celebració d’una consulta sobre la construcció del nou atractiu a Naturlàndia. 
Farré va remarcar que els consellers d’UL han demanat “de forma reiterada” tenir accés als informes sobre la viabilitat econòmica de la tirolina però “mai ens ha arribat res”. “La majoria també té l’obligació de compartir-ho tot amb nosaltres, però aquesta obligació tampoc l’ha entès”, va lamentar.

 

Comú
reunió de poble
tirolina
projecte

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte