Diari digital d'Andorra Bondia
Els cònsols en finalitzar la reunió mensual i que ahir va tenir lloc a Sant Julià de Lòria.
Els cònsols en finalitzar la reunió mensual i que ahir va tenir lloc a Sant Julià de Lòria.

El Comú lauredià demana al Govern millores a les pistes de la Rabassa


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

Els bons resultats dels corredors d’esquí de fons andorrans a les proves de Finlàndia han portat el Comú de Sant Julià de Lòria a demanar al Govern que inverteixi a la Rabassa per millorar les pistes. Segons va explicar el cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, la intervenció hauria de permetre arranjar el traçat dels actuals circuits, millorar la innivació artificial en el “màxim de punts” per fer-los “més sòlids i consolidats”, i crear un espai per practicar exercicis a llocs tancats i oberts.

Vila va afirmar que la inversió estimada no hauria de ser inferior al milió d’euros ni superior als 3 milions. Per finançar-ho, el cònsol major de la parròquia té clar que s’haurà de recórrer al Govern, ja que “la situació financera de Camprabassa i del Comú de Sant Julià de Lòria és la que és”. Per aquest motiu, va exposar que “hem mantingut converses per veure què podem fer per millorar-ho”. En concret, la corporació ha contactat Ski Andorra i també Andorra Turisme, i ara s’adreçarà a l’executiu. Vila va recordar que els bons resultats en les proves de Finlàndia han estat aconseguits per esquiadors júniors, un fet que fa pensar que tindran un futur prometedor en el món de l’esquí. És per això que el Comú lauredià defensa que “cal fer esforços per ajudar-los a conservar les places i que tinguin opció de millorar-les”, una actuació que passaria perquè els corredors poguessin entrenar en millors condicions. El mandatari lauredià va exposar que “així ho entén la federació”, i creu que el Govern “també hi haurà de reflexionar”. 

Segons va explicar Vila, aquesta qüestió es va tractar en la reunió de cònsols celebrada ahir a Sant Julià de Lòria, tot i que no és pròpiament un tema que competeixi l’associació de comuns. En la trobada també va comparèixer el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, acompanyat d’Albert Llovera, que van entregar el catàleg sobre accessibilitat elaborat per una comissió creada per vetllar per aquesta qüestió. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, que va actuar de portaveu amb Vila, va explicar que s’ha fet una anàlisi de les mancances que hi ha a les diferents parròquies amb relació a l’urbanisme i l’accessibilitat. Aquest recull estableix una classificació de les diferents necessitats i una priorització d’aquestes, i ara les corporacions l’analitzaran. Marín va indicar que les recomanacions són aspectes a tenir en compte sempre que es fan obres públiques, i va afegir que Llovera està a disposició de les corporacions per resoldre qualsevol dubte sobre aspectes relacionats amb l’accessibilitat. Una de les recomanacions que ahir ja es va posar a sobre de la taula fa referència a les places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitat i passaria per garantir la rotació dels vehicles que hi estacionen.

Per altra banda, en la reunió d’ahir es va seguir treballant en la modificació de la Llei de les finances comunals. Un dels canvis fa referència als comptes de les societats participades totalment o parcialment pels comuns, que hauran de formar part dels pressupostos i dels balanços. Vila va explicar que si bé actualment ja es presenten pressupostos i balanços consolidats, la llei fixarà més específicament com fer-ho.  A més, a l’hora d’informar dels preus públics caldrà especificar el preu per als ciutadans, el cost real i la subvenció comunal. Aquests són dos aspectes que suposaran una millora en la transparència i la presentació de les xifres comunals, va dir. A l’últim, es va informar que, com en els darrers comicis, l’OSCE es desplaçarà a Andorra per fer seguiment de les eleccions generals. Els comuns hi col·laboraran aportant la informació que se’ls requereixi.

Comú lauredià
demana
Govern
millores
pistes
la Rabassa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte