Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió del consell del Comú de la Massana, ahir.
Un moment de la sessió del consell del Comú de la Massana, ahir.

El Comú manté la congelació de les taxes i tributs per al 2020


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú de la Massana

El Comú de la Massana va aprovar ahir l’Ordinació tributària i l’Ordinació de preus públics del 2020, a més del calendari fiscal. Seguint la línia dels darrers vuit anys, es manté la congelació de les taxes i tributs amb la filosofia de donar suport tant a l’economia familiar com al desenvolupament del sector empresarial. “Aquesta política ha permès un augment dels ingressos però no a través de la recaptació, sinó a través de l’augment de població i d’empreses”, va assegurar el cònsol major, David Baró, que va recordar que “hem passat d’un pressupost de 12 milions a un de 16”.
D’altra banda, es va donar llum verd al crèdit extraordinari que ratifica l’avenç de fons per fer front a les despeses derivades de les obres d’enderroc de l’edifici annex del poliesportiu de l’Aldosa. L’import d’aquest crèdit, de 670.000 euros, es finançarà a través de Tresoreria i de la partida d’ingressos, per la qual cosa no generarà deute. Cal recordar que el pavelló i l’annex es van construir pels Jocs dels Petits Estats del 1991. Passat l’esdeveniment, el Govern va cedir les instal·lacions de forma gratuïta al Comú de la Massana, que s’ha fet càrrec del seu manteniment i reparacions, ja que presentava dèficits estructurals. A través d’un concurs, es va llogar el pavelló a l’empresa Col·legi dels Pirineus, actualment, Àgora Internacional. Aquest edifici annex no forma part de l’escola i fa més de quinze anys que es troba en desús perquè té l’estructura deteriorada, sense cap més opció que l’enderrocament. Per això, com va explicar Baró, quan s’ha disposat de la partida, s’ha decidit fer l’enderroc, que permetrà disposar d’un terreny lliure per a un altre ús.
Tot i que el cost de les obres l’assumirà el Comú, com a propietari de l’immoble, el cònsol va recordar que es va signar una addenda al contracte amb el centre escolar, que estipulava que si l’escola assumia el cost de l’enderroc, el contracte de lloguer es podria allargar a vint anys. Per tant, si els pròxims anys l’escola decideix assumir aquest import, el Comú recuperarà aquesta quantitat i, a canvi, prolongarà el contracte. Es preveu que al gener i febrer es faci la desconstrucció per fases. La part més important es reservarà per a les vacances de Carnaval.
També es va aprovar definitivament el tercer ajustament del Pla d’Ordenació i Urbanisme.

Comú
congelació
taxes
tributs
2020

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte