Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers de l’oposició al Comú d’Encamp.
Els consellers de l’oposició al Comú d’Encamp.

El Comú manté la suspensió de l’adjudicació del pla de dinamització


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Majoria i oposició van acordar mantenir la suspensió de l’acte d’adjudicació dels treballs de redacció del pla director per a la dinamització econòmica d’Encamp a l’empresa Intueri Consulting fins a tenir la documentació tècnica que justifiqui tot el procediment. Aquest és el resultat de la reunió mantinguda ahir entre el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, i els consellers dels dos grups de la minoria, Liberals d’Andorra+ Independents (LdA+I) i el Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I).

Durant la trobada, el cònsol major va reiterar la validesa de tot el procediment, però no ho va poder argumentar amb cap tipus d’informe, un fet que la minoria esperava. Amb tot, es va comprometre a encomanar-los avui als serveis tècnics del Comú per tenir-los en el més breu termini possible. De fet, l’oposició espera que estiguin llestos en una setmana. Segons va explicar la consellera d’LdA+I, Maribel Lafoz, aquests informes tècnics i jurídics han de permetre aclarir el caràcter sensible d’aquesta adjudicació directa i per què s’ha triat a aquesta empresa. Això ha de donar llum sobre els aspectes que la minoria no veu clars d’aquesta adjudicació. “Tot procediment ha d’estar degudament documentat i per això ho farem documentar”, va dir Lafoz, que va afegir que un cop disposin d’aquest informe en faran les valoracions pertinents, de les quals n’extreuran el seu posicionament. De la seva banda, el conseller del PS Joan Sans va recordar que la Llei de contractació pública diu que quan es tracta d’un projecte de caràcter sensible la contractació es pot fer directament tot i que s’estableix la necessitat de consultar dues empreses, però això no ha estat així en aquest cas. Per aquest motiu remarca que els informes que ara es redactaran han d’argumentar per quin motiu no s’ha consultat dues empreses i també per què l’òrgan de contractació no ha fet l’informe que declara el caràcter sensible d’aquesta adjudicació. 

Els consellers d’LdA+I van sortir “relativament satisfets” de la reunió. El fet és que creien que ahir ja haurien tingut la documentació a sobre de la taula perquè “no volem explicacions verbals”. També els socialdemòcrates consideren “una llàstima” que ahir no es pogués disposar dels informes tècnics que “justifiquin i validin la postura del Comú per veure si el procediment és correcte”. Amb tot, veuen positiva la suspensió de l’acte d’adjudicació del pla de dinamització a Intueri, ja que el cònsol major “entén que tenim dubtes”.

Torres ja va anunciar durant el darrer consell de Comú que suspenia l’acte d’adjudicació fins que no s’esvaïssin els dubtes que en tenia l’oposició. Això no vol dir que s’anul·li res, sinó que es manté un temps d’espera. Cal recordar que la junta de govern de la corporació va aprovar una adjudicació directa a l’empresa Intueri Consulting SLU, per un import de 44.720 euros, per redactar el pla director per a la dinamització econòmica de la parròquia. La minoria del PS+I va indicar aleshores que no complia amb la Llei de la contractació pública.

 

Comu d'Encamp
intueri
pla de dinamització

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte