Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú obre un expedient a un hotel tot i haver-ne autoritzat l’obertura


Escrit per: 
Redacció

El Comú d’Ordino ha obert un expedient sancionador a un establiment hoteler ubicat a la sortida del poble del Serrat perquè presumptament no compleix la normativa urbanística.

No obstant, segons han confirmat fonts properes al cas, es dóna la circumstància que la majoria comunal, en junta de govern, va acordar atorgar l’autorització d’obertura a l’establiment hoteler, propietat d’un exconseller general, tot i l’existència de com a mínim dos informes del director del departament d’Obres de la corporació, Manel Montes, en contra de l’obertura.
Els fets es remunten a l’últim trimestre de l’any passat, quan el propietari de l’establiment, conseller general en aquell moment, va fer uns treballs a l’hotel, que, segons van explicar les fonts consultades, ja tenia la volumetria esgotada en aquell moment, amb el permís corresponent del Comú.
Malgrat que l’autorització entregada per l’administració parroquial era per dur a terme obres menors, els treballs van comportar modificacions substancials, que fins i tot van afectar la façana, i a la vegada van implicar també un increment de la volumetria.
Tot i això, i malgrat l’existència dels informes del director d’Obres de la corporació, en què demanava més d’una vegada que s’aturessin els treballs, des del Comú no es va demanar en cap moment al propietari de l’establiment que els parés per poder reconduir la situació i corregir les deficiències denunciades pel director d’Obres en els seus estudis.
Lluny d’això, els treballs a l’establiment van continuar a bon ritme, i l’hotel va poder començar ràpidament la seva activitat després que la junta de govern comunal li va concedir el permís d’obertura de comerç corresponent.
En canvi, uns mesos més tard, i després que l’oposició comunal va tenir coneixement de la situació i accés als informes elaborats pel director d’Obres de la corporació, i passades també les eleccions generals –i per tant ja amb el propietari de l’establiment com a exconseller–, la majoria comunal ha decidit obrir un expedient per reconduir la situació.
Amb tot, i segons les fonts consultades, es tractaria d’una qüestió realment difícil, ja que això voldria dir l’obtenció d’un permís d’obres majors per a un projecte que s’ajusti a la normativa vigent i també implicaria la demolició de la part de l’establiment que no s’hi ajusti.

 

Compartir via

Comentaris: 6

Comentaris

ja...com sempre,si etns calés,fas el que et surt dels coll..m'hi jugo la vida que no demoliran la part ilegal...
Per a un Hotel bonic que hi ha a la Parroquia d'Ordino i que fa bona publicitat per la parroquia.
Pero quina mena de comu tenim a ordino ¡¡¡¡¡ 1 no passa la inspeccio d'obres del mateix comu,2 el comu li don el permis per poder obrir i 3 el mateix comu el sanciona per no complir la normativa¡¡¡¡¡jajajaja
per algú que crea puestos de treball , i li anem fican traves !!!!!!
si ets conseller general pots obrir lo que et passi per els collons sense estar a la normativa , ja no ets conseller general garrotada al canto.....QUE LE CORTEN LA CABEZA
jajajjajaa !!! tendriamos que analizar a todos los que hay dentro ... esto debe ser nada comparado , con lo de los demas !!! una terraza y una escalera de emergencias .... porfavor ... si es que ...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte