Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú d’ahir.
Un moment de la sessió de consell de comú d’ahir.

El Comú planteja un aparcament a la zona de Mestre Xavier Plana


Escrit per: 
Agències / Foto: T.L. / Comú Andorra la Vela

El Comú d’Andorra la Vella rebrà, gràcies a una cessió arran del desenvolupament d’un pla parcial a la zona de Mestre Xavier Plana, una parcel·la de gairebé mil metres quadrats on es planteja la possibilitat de fer-hi un aparcament ja que, tal com va comentar la cònsol major, Conxita Marsol, és “una zona deficitària” quant a places d’estacionament de vehicles. 
Marsol va destacar que ara caldrà analitzar ben bé el projecte, ja que tot just ahir es va donar llum verda al pla parcial a través del qual rebran aquest terreny (una cessió que inclou també un parc forestal de 700 metres quadrats), però va insistir que s’esforçaran “molt” perquè es pugui tirar endavant aquesta infraestructura. 
L’oposició va celebrar aquesta decisió de la majoria, ja que van compartir el fet que es tracta d’una zona en què són necessàries aquestes places de pàrquing. De manera paral·lela, durant aquest mes d’agost majoria i oposició treballaran plegats per decidir la ubicació dels panells informatius sobre les places d’aparcament que hi ha disponibles a la parròquia amb la voluntat de treure el concurs al setembre i que aquestes senyalitzacions puguin estar en funcionament al desembre. 
El consell de comú d’ahir també va servir per acordar adjudicar els treballs de construcció d’un aparcament al carrer de la Valira per un import de 252.483 euros. És previst que es comenci a fer a partir del 20 d’agost i que els treballs s’allarguin unes vuit setmanes
D’altra banda, la corporació es planteja la possibilitat d’unir esforços amb el d’Escaldes-Engordany per poder fer un transport comunal conjunt, amb la voluntat que sigui “més àgil” i també “més sostenible”, tal com va indicar el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri. 
Així, en la sessió d’ahir es va decidir aprovar una addenda al contracte que el Comú té signat amb La Hispano Andorrana per perllongar un any més l’acord que tenen vigent. Aquest període es destinarà a reflexionar sobre quines modificacions es poden fer en aquest servei. En aquest temps, també, s’espera que el Govern ja tingui una decisió presa sobre les línies nacionals i que també hi hagi les conclusions del pla de mobilitat de la vall central, que centra una part en el transport públic. 
Finalment, es va aprovar per unanimitat el concurs per adjudicar els treballs d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells. De manera paral·lela, es va donar el vistiplau a una transferència de crèdit de 220.000 euros per fer front a aquestes obres, que arrencaran un cop acabi la temporada d’estiu i que han de servir, essencialment, per evitar que hi hagi filtracions.
Fora ja de la sessió del consell de comú, la cònsol major va confirmar que les obres de l’avinguda Meritxell han costat menys del que inicialment estava previst, tot i que encara no va poder concretar la xifra exacta. Marsol va destacar que aquest estalvi s’ha pogut aconseguir gràcies a una “gestió estricta” que ha consistit a fer les coses que realment eren necessàries i reaprofitar allò que s’ha pogut.

 

planteja
Comú
aparcament
zona
Mestre Xavier Plana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte