Diari digital d'Andorra Bondia
Vista d’una cabina del Funicamp.
Vista d’una cabina del Funicamp.

El Comú podria incloure el Funicamp a la nova concessió de l’estació


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: BonDia

El Comú d’Encamp no descarta, “ni de bon tros”, que el Funicamp pugui formar part de la que ha de ser la nova concessió de la zona esquiable de Pas de la Casa-Grau Roig. Així ho va explicar la cònsol major, Laura Mas, que considera que “és un bon atractiu perquè el plec de bases tingui un punt més a favor”. Mas va recordar que l’any passat ja es va acabar de pagar el giny i, per tant, “ara només gestionem les despeses de funcionament”. Sigui com sigui, la mandatària va aclarir que “en el plec de bases quedarà reflectit quina és la voluntat del Comú en aquest aspecte”.
El que està clar és que el concurs per la concessió no es traurà abans d’un any. “Serà un plec complicat de redactar, perquè no és fàcil fer un plec per a tants anys i que englobi tants requisits, perquè també parla, per exemple, de tot el tema mediambiental”, va apuntar, i va afirmar que “ens hem donat com a mínim un any per poder-lo redactar i tancar-lo”. Tot i així són conscients que el concurs, que tindrà un àmbit internacional, “és un dels punts fonamentals per a la reactivació d’Encamp i el Pas de la Casa” i per tant, “tenim clar que el plec de bases ha de garantir, amb una llarga durada, que el sector de la neu sigui un motor vital per a Encamp i per a Andorra”.

La cònsol va tornar a defensar l’allargament de la concessió a través d’un nou concurs, i va remarcar que amb els 18 anys que queden actualment de marge “és molt complicat que Saetde faci grans inversions”, ja que és difícil amortitzar-les. Són conscients que “cal arribar a un acord beneficiós per a tothom”.
Mas considera que s’ha d’aprofitar el bon moment pel qual passen les relacions entre la corporació i la família Viladomat. “Partíem d’una base on hi havia molts plets i, en canvi, en l’últim mandat ja no en vam tenir cap, per tant, denota que la voluntat de la família Viladomat i de Saetde amb el Comú és de treballar plegats”, va exposar, i va afegir que “no pot ser d’una altra manera, perquè el sector comercial d’Encamp i el país sencer depèn de la bona gestió d’aquesta estació d’esquí i com a responsables comunals tenim el deure de portar unes bones negociacions i que tot vagi a millor”. De la mateixa manera va defensar l’acord d’intencions i el d’inversions que els dos comuns anteriors havien pactat amb Saetde. Del darrer va dir que “era un bon acord i va ajudar que anéssim més de la mà”.
Laura Mas considera que és molt important el treball conjunt amb Saetde perquè “tenim les dues primeres portes d’entrada a una de les estacions més grans dels Pirineus”. Així, es vol treballar tant la part comercial com la turística i el vessant familiar i l’esportiu perquè hi hagi continuïtat durant tot l’any. “Hem de tenir turistes a l’hivern, però també a la primavera i l’estiu. No pot ser que ho deixem de banda perquè a l’estiu estem creixent en turisme familiar”, va concloure.

Comú
Funicamp
concessió
estació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte