Diari digital d'Andorra Bondia
El bus comunal d’Andorra la Vella.
El bus comunal d’Andorra la Vella.

El Comú respondrà a les queixes aplicant canvis al bus comunal


Escrit per: 
Redacció / Foto: M.F.

El Comú d’Andorra la Vella va informar ahir que, conjuntament amb l’empresa concessionària, s’estan recollint els suggeriments i queixes que han fet arribar els usuaris del bus comunal arran dels canvis introduïts al servei. Així, tal com van indicar des de la corporació, aquestes incidències ja s’estan analitzant. El Comú decidirà els pròxims dies, un cop processi tota la informació de què disposa, quines millores implantarà per satisfer les demandes dels viatgers, com ara els reajustaments horaris i d’itineraris. Així, un cop decidides les millores i aquests reajustaments, el Comú els farà públics de cara a finals del mes de setembre i es donarà, aleshores, un termini de dos mesos per fer el seguiment exhaustiu i valorar si calen modificacions addicionals d’horaris o freqüències de pas.

El nou servei de bus comunal d’Andorra la Vella, que es va posar en marxa l’1 de setembre, ha implicat alguns canvis d’itineraris i punts de sortida de les línies, així com un increment de la freqüentació d’usuaris motivada, principalment, pels preus simbòlics dels bitllets i abonaments.
El principal motiu de queixa entre els usuaris, segons va poder saber el BonDia, fa referència als horaris establerts amb la nova concessió, que o bé obliguen els viatgers a fer llargues esperes o bé no responen a les seves necessitats. Així, els canvis a la línia de la Margineda han motivat les queixes dels usuaris perquè no saben a quina hora passarà el bus, es veuen obligats a esperar una llarga estona i, a més, en hores punta no poden accedir al vehicle perquè aquest va ple. 
També hi ha hagut queixes de les empreses ubicades a la Comella, que demanen al Comú ajustar els horaris de l’autobús que circula fins al centre penitenciari als de la majoria de negocis. El fet és que amb el canvi, els treballadors es troben que arriben vint minuts abans a la feina.
La nova concessió del bus comunal d’Andorra la Vella té com a principal novetat la rebaixa dels preus (el bitllet senzill val 10 cèntims). Tot i que les tarifes són molt ben valorades pels viatgers, aquests remarquen que els horaris són bàsics. És per aquest motiu que les persones que tenen l’opció d’agafar les línies de transport públic nacional han apostat per adquirir un abonament d’aquestes per assegurar-se el trasllat fins a casa.

 

 

bus comunal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte