Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú tanca l’exercici 2015 amb un superàvit de 3,6 milions d’euros
El Comú tanca l’exercici 2015 amb un superàvit de 3,6 milions d’euros

El Comú tanca l’exercici 2015 amb un superàvit de 3,6 milions d’euros


Escrit per: 
Agències / Foto: M.T.

El Comú de Canillo ha aprovat la liquidació dels comptes de l’exercici 2015, que s’ha tancat amb un superàvit de 3,6 milions d’euros. D’una banda, s’han reduït les despeses, ja que dels 
11,2 milions d’euros pressupostats se n’ha liquidat 9,1; i de l’altra, s’han incrementat els ingressos en 1,6 milions, i arriben a 12,7 milions d’euros.
El conseller de Finances, Marc Casal, ha explicat que l’augment dels ingressos està motivat per una pujada de la recaptació per ITP i dels serveis generals —sobretot pel que fa a la taxa d’apartaments de no-residents—, i també pels 800.000 euros de més que s’han ingressat provinents d’Ensisa gràcies als bons resultats de la temporada passada. 
Per la seva part, el cònsol major, Josep Mandicó, ha valorat positivament els resultats, que permeten encarar el nou mandat amb un endeutament que se situa al 48% del límit legal, comptant les societats participades, i ha afegit que tot i que s’intenta fer uns pressupostos al màxim d’ajustats hi ha ingressos que no es poden preveure, com és el cas dels dividends d’Ensisa. 
D’altra banda, el consell de comú també ha aprovat el tancament de comptes del Palau de Gel, que ha incrementat els ingressos un 5% malgrat les set setmanes de parada tècnica, i que, per tant, arriba gairebé a un 70% d’autofinançament. El coordinador d’Esports, Francesc Oriol, ha valorat molt satisfactòriament el resultat, ja que la pista de gel ha augmentat els ingressos un 
8,4% malgrat el tancament, i la recaptació de la resta d’instal·lacions s’ha mantingut. Oriol també ha explicat que el petit increment de la despesa ha estat causat per les reparacions que es van fer aprofitant l’aturada tècnica. Així, si se suma la subvenció del Comú, el resultat d’explotació del Palau de Gel ha estat positiu per segon any consecutiu, i s’ha xifrat en 79.209 euros.
Durant la sessió de consell de comú també s'ha aprovat l’adjudicació a Treballs Públics La Coma del contracte de serveis de manteniment per fer una sèrie de millores al mobiliari urbà i d’embelliment a tota la parròquia. L’anomenat “pla de xoc” preveu la contractació d’entre 8 i 10 operaris a un cost de 14 euros l’hora i amb una previsió total de despesa d’uns 200.000 euros. La intenció és que els treballs puguin estar enllestits abans de l’estiu.

liquidació
pressupost
Canillo
Palau de Gel

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte