Diari digital d'Andorra Bondia
Al marge d’alliberar terrenys del Clot d’Emprivat, el Comú preveu també ajuntar-los per mantenir un pulmó verd.
Al marge d’alliberar terrenys del Clot d’Emprivat, el Comú preveu també ajuntar-los per mantenir un pulmó verd.

El Comú ultima els canvis al POUP per tenir més espai verd al Clot d’Emprivat


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

El Comú d'Escaldes-Engordany pensa a poder aprovar en el proper consell de comú que s'ha de celebrar properament la modificació del pla d'urbanisme que ha de permetre que hi hagi més espai verd al Clot d'Emprivat. D'aquesta manera, la majoria proposarà que "hi hagi un alliberament del 50% del terreny". La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha incidit en el fet que "en cap cas" els propietaris disposaran de més edificabilitat o la possibilitat de fer més plantes, que es quedaran en vint. La idea és, de fet, que canviant "només la forma" de les torres els propietaris no perdin edificabilitat. La voluntat del comú seria "ajuntar espais" i poder disposar d'un gran pulmó verd al Clot d'Emprivat gràcies a les modificacions urbanístiques.

La cònsol major escaldenca ha destacat que la idea és que "hi hagi un alliberament del 50% del terreny" i ajuntar terrenys de tal manera que no passi com fins ara que hi ha "una placeta aquí i una altra allà, és a dir, que no hi ha hagut "massa reflexió d'on havien d'estar els espais per optimitzar la utilització". D'aquesta manera, tal com ha defensat Gili, es tracta que fruit d'aquesta reflexió iniciada pel comú hi hagi "una cosa positiva per als ciutadans" que no entenen que es facin aquestes torres que "afecten el paisatge a canvi de res".

El Comú rebria, d'aquesta manera, un espai a peu de carrer on podrà decidir "si vol fer un parc o un jardí". Gili ha precisat, però, que no serà un espai on la corporació comunal pugui construir, és a dir, que "la configuració" serà diferent a una parcel·la normal. Els propietaris tindran, a sota d'aquest espai, els seus aparcaments.

Gili ha anunciat que el comú està ultimant-ne els detalls i ha incidit que la corporació, en tot moment ha "privilegiat tenir espais lliures per tenir parcs, un Clot d'Emprivat agradable per a tothom", tant per als ciutadans en general com també per als propietaris. També ha incidit en la complexitat de fer una normativa en una zona on hi ha espais construïts i altres no i que, per tant, "contempli totes les possibilitats". També ha destacat, a preguntes dels periodistes, que un cop entrada aquesta modificació quedarà paralitzada que es puguin donar noves llicències fins que hi hagi una aprovació definitiva.

D'altra banda, i qüestionada sobre el futur de l'aparcament Escalé, ha destacat que l'acord amb la propietat està tancat i que aviat el comú aprovarà tirar endavant la concessió de l'espai, que pot encabir 400 places.

A l'últim, i qüestionada sobre els pisos socials, ha recordat que fa poc es va anunciar l'equip que està ajudant el comú a fer el plec de bases per trobar l'empresa constructora que ben aviat podria veure la llum al BOPA. En principi es va parlar de fer una concessió però hi ha la possibilitat que sigui el comú qui tiri endavant el projecte amb recursos propis i ara cal veure si "s'ho pot permetre", analitzant les obres que ja estan començades com la del projecte Caldes o la llar de jubilats. "En els dies a venir acabarem de prendre totes les decisions sabent quant costen tots els projectes", ha argumentat Gili. I sobre l'espai de l'antic escorxador, ha destacat que un cop el Govern ha descartat la parcel·la per fer-hi habitatge social el comú té sobre la taula "coses diferents", que podrien passar, per exemple per donar un ús cultural a aquest indret.

Comú
última
canvis
POUP
tenir
més
Espai
verd
Clot d’Emprivat

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

El comú es desperta tard, devia estar a la mateixa cova que el Espot hivernant... Escaldes ja està fet un nyap!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte