Diari digital d'Andorra Bondia
El concurs per adjudicar l’alberg obre la porta a reduccions del cànon
El concurs per adjudicar l’alberg obre la porta a reduccions del cànon

El concurs per adjudicar l’alberg obre la porta a reduccions del cànon


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El plec de bases del concurs nacional per adjudicar la concessió de l’alberg de la Comella recull que l’adjudicatari no podrà presentar cap facturació complementària per treballs o materials efectuats a l’immoble, ni deduccions del cànon fix ni del variable. Amb tot, apunta la possibilitat de fer-ho si aquestes actuacions han estat objecte d’un conveni separat amb el Comú. Cal recordar que el plec preveu un cànon fix i un variable que haurà d’assumir el concessionari. El primer és un import de 42.680,70 euros al qual haurà de fer front una sola vegada, i també una aportació mínima de 3.600 euros mensuals. Quant a l’import variable, es calcularà en funció de la facturació anual bruta. Si és inferior a 100.000 euros, no s’aplicarà. En el cas d’una facturació entre 100.000 i 300.000 euros, serà de l’1%; entre 300.000 i 600.000 euros, de l’1,5%; i de més de 600.000 euros, del 2%.
Així mateix, el plec de bases elaborat pel Comú d’Andorra la Vella preveu que el cànon serà revisat anualment amb l’IPC i que, en cas que l’adjudicatari no faci el pagament total o parcial d’una sola quota de cànon, serà causa de resolució automàtica del contracte.
Amb relació als criteris d’adjudicació, el que té més pes (40%) és la proposta d’explotació del negoci en base al projecte, la qualitat i l’interès del projecte, “segons el criteri d’oportunitat del Comú”. En segon lloc, hi ha la proposta econòmica del cànon fix (30%), seguida de l’experiència professional (20%) en el sector que vol implantar i, per últim, la inversió proposada (10%) –en la qual es valorarà el compromís i els terminis d’execució i posada en funcionament de l’activitat. De fet, el plec de bases fixa que el negoci haurà d’estar operatiu en un termini màxim de 12 mesos des de la data de la signatura del contracte d’adjudicació.
També es recull que, en el cas de fer obres a la instal·lació, el Comú les haurà de validar prèviament i, si poguessin produir un menyscapte en el valor dels béns concessionats, la corporació i el privat cofinançaran la intervenció d’un pèrit independent perquè valori l’import econòmic de la pèrdua, que s’haurà d’abonar al Comú abans d’iniciar els treballs. A banda, s’indica que, en el cas que el concessionari pretengués fer obres derivades d’usos provisionals admesos en la legilació urbanística, el Comú autoritzarà una ampliació d’un màxim del 50% de la superfície construïda.

Extinció del contracte si suspèn les obres més de 90 dies

El plec de bases indica que tindrà una consideració d’infracció molt greu l’abandó per part de l’adjudicatari de l’execució de les obres durant més de 90 dies naturals sense causa justificada. Això comportaria l’extinció de la concessió de forma automàtica i unilateral per part del Comú. També s’adoptarà aquesta mesura si s’incorre en defectes greus en la realització dels treballs, si es destina part o tot l’immoble a usos diferents pels quals ha estat concessionat, o un canvi accionarial que impliqui el traspàs de negoci o un canvi de control de la societat adjudicatària sense l’autorització prèvia del Comú. En el cas que s’interrompi l’activitat sense motiu més de 30 dies consecutius o 45 d’alternatius, es podrà imposar una sanció d’entre 1.000 i 10.000 euros.

Concurs
adjudicar
alberg
reduccions
cànon

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte