Diari digital d'Andorra Bondia
La unitat de radioteràpia es farà en una pacel·la adjacent a l'hospital.
La unitat de radioteràpia es farà en una pacel·la adjacent a l'hospital.

El concurs d’idees dona el tret de sortida a la unitat de radioteràpia


Escrit per: 
M.S. / Foto: Agències

L’executiu va acordar ahir la convocatòria del concurs d’idees per a la construcció de la unitat de radioteràpia, fita que dona el tret de sortida perquè finalment el país pugui comptar amb una unitat d’aquestes característiques, que podria estar operativa en el transcurs de l’any vinent. Així ho va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va remarcar “la importància” d’aquest pas per poder disposar d’aquest equipament en l’oferta sanitària pública, especialment per a les persones que han de sortir del país per rebre aquest tractament i les seves famílies.
Cinca va recordar que aquesta unitat es construirà en una parcel·la de 462 metres quadrats que hi ha al costat de l’Hospital de Meritxell, avui un aparcament públic, i va avançar que la nova construcció que es faci “serà, inicialment, només per acollir aquesta unitat”.
Tot i això, el ministre, que va detallar que la construcció serà d’una sola planta o de dues com a màxim, va remarcar que el projecte ha de preveure que, si mai és necessari, es puguin alçar noves plantes per a l’ampliació del centre hospitalari. En aquest sentit, va assegurar que “és només una mesura preventiva, ja que a hores d’ara no hi ha cap necessitat imperiosa ni cap situació de saturació del centre”.
Paral·lelament al concurs, que preveu premis de 5.000, 2.000 i 1.000 euros als tres millors projectes, des del ministeri de Salut es treballarà per acabar de definir el model de gestió d’aquesta unitat, tot i que, com va precisar el ministre, més enllà de la gestió l’“important és que existirà una instal·lació per oferir aquest servei al país”.

Passarel·la 
D’altra banda, Cinca va explicar que el consell de ministres va donar llum verda a la licitació dels treballs de construcció de la passarel·la que unirà la plaça del Poble amb el carrer de la Vall d’Andorra la Vella, obra projectada pel despatx d’enginyeria Carlos Fernández Casado SA, de reconegut prestigi internacional en projectes de ponts i viaductes.
Amb la realització d’aquesta obra, de “certa complexitat a nivell d’enginyeria” segons Cinca, es dona compliment al conveni que l’executiu va signar l’any 2010 amb el Consell General i el Comú d’Andorra la Vella per connectar els entorns de la nova seu parlamentària amb la plaça del Poble i crear una nova comunicació per a vianants amb el centre històric.

Concurs
Idees
unitat
radioteràpia
tret de sortida
Número de vots: 21
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic