Diari digital d'Andorra Bondia
El concurs per embellir les avingudes s’obre a enginyers
El concurs per embellir les avingudes s’obre a enginyers

El concurs per embellir les avingudes s’obre a enginyers


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Després que el concurs per seleccionar un arquitecte per al projecte d’embelliment de les avingudes Meritxell i Carlemany quedés desert, els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany van acordar ahir convocar-ne un altre, obert també als enginyers. Així mateix, tot i que es va valorar permetre la participació de professionals estrangers, finalment s’ha optat per fer un concurs nacional, ja que “aquest tipus de projectes és millor que els facin persones del país”, va dir la cònsol major de la capital, Conxita Marsol.
La mandatària va explicar que, a banda d’això, el plec de bases s’ha mantingut intacte perquè consideren que és prou específic, contràriament al que indica el Col·legi Oficial d’Arquitectes. Marsol va destacar que els enginyers estan “perfectament” capacitats per fer un projecte d’aquest tipus i per tant no ha d’afectar en la solució que es trobi finalment per als eixos. 
Tot plegat afectarà els terminis i l’adjudicació de la redacció del projecte es retardarà un mes. La setmana que ve es publicarà l’edicte al BOPA i els professionals podran presentar les ofertes fins al 30 de març. El 31 de març es farà l’obertura. Marsol va lamentar que la més perjudicada per aquesta situació serà l’avinguda Meritxell, ja que necessita les obres amb urgència tenint en compte que té “més dèficit d’embelliment” que Carlemany. Els treballs ja no es podran començar al maig, doncs, com s’havia previst i s’hauran d’ajornar fins al setembre. Escaldes-Engordany, en canvi, preveia començar les obres l’any que ve. 
Davant d’això, la cònsol major d’Andorra la Vella va lamentar l’actuació del col·legi d’arquitectes, que va vetar la participació dels seus col·legiats perquè s’havia convocat un concurs de mèrits i no d’idees. Marsol va destacar que es va intentar arribar a un acord amb l’entitat, però no va ser possible. Al mateix temps va considerar que el col·legi es va equivocar, ja que “no crec que la llei permeti aquest tipus de boicots a concursos completament legals” perquè limiten els drets dels col·legiats a participar-hi. Els comuns mantenen que el concurs de mèrits és el més adequat perquè no es busca un gran canvi de les avingudes i perquè “els mateixos comerciants diuen que ja s’han gastat molts diners a Meritxell, s’ha fet molts concursos d’idees, molts projectes..., i per tant anem a una cosa més segura per part del Comú”. En el cas d’Andorra la Vella es busca un paviment més clar i “de més nivell” i també instal·lar-hi mobiliari urbà “molt funcional”, va dir la cònsol.

avingudes
Meritxell
Carlemany
andorra la vella
Escaldes-Engordany
comuns
Conxita Marsol

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte