Diari digital d'Andorra Bondia

El congrés ordinari de DA se centrarà en l’àmbit econòmic


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: N.M.

Demòcrates per Andorra (DA) celebrarà demà el seu primer congrés ordinari, que servirà per “fer avançar el partit en el programari” de cara a l’acció política que es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos.

Així ho va dir ahir el secretari general de DA, Carles Torralba, durant la presentació del congrés, acte en què va estar acompanyat per la vicepresidenta de la formació, Esther París.
El congrés, a què s’havien inscrit fins al dia d’ahir 163 afiliats dels més de 300 que s’han incorporat al partit, debatrà sis ponències presentades pels militants, que abordaran diferents qüestions, la majoria de les quals estan relacionades amb l’economia. En un principi hi havia una desena de ponències, però finalment s’han refós en sis, ja que algunes tractaven del mateix tema.
Les ponències que es discutiran, curiosament totes presentades per dones, seran les següents:  1. Els càrrecs públics i la seva regulació (Júlia Morera). 2. L’obertura econòmica i la representació a l’exterior (Maria Àngels Fernández). 3. Les bases per a una economia sostenible (Natalie Laguens). 4. Una major qualitat democràtica (Sílvia Calvó). 5. Recuperar l’atractiu de la nacionalitat (Eva Font) i 6. L’eficiència de les administracions públiques i parapúbliques (Meritxell Mateu). Les resolucions que finalment s’aprovin seran les que influiran en les accions que emprengui el partit i podran derivar també en iniciatives legislatives del grup parlamentari demòcrata.
El congrés, que tindrà lloc a les instal·lacions d’Ordino Studios, començarà a les nou del matí amb un discurs de la vicepresidenta del partit, Esther París, i tot seguit s’abordaran les ponències que han elaborat els militants.
Una vegada s’aprovin les resolucions amb què estiguin d’acord els assistents al congrés, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, informarà sobre la tasca que està fent DA al Consell General i, finalment, el congrés acabarà amb un discurs del president, Antoni Martí, es calcula que aproximadament a dos quarts de quatre.
El partit té previst crear en les pròximes setmanes les comissions sectorials, que s’encarregaran de treballar en les diferents qüestions de l’actualitat política, segons va explicar Torralba.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte