Diari digital d'Andorra Bondia
El pla es va presentar al 2022.
El pla es va presentar al 2022.

El Consell d’Europa mostra el seu suport al Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència d’Andorra


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consell d'Europa

El Consell d’Europa ha manifestat el seu suport i valoració positiva del Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència (PNIA) d’Andorra, mitjançant l’elaboració de material de suport físic i audiovisual per a la promoció del pla. Amb els cartells i vídeos que l’organisme europeu ha creat –amb la col·laboració de l’Associació Lectura Fàcil i amb aportacions d’un grup de representants infants i adolescents del país– el Govern continuarà treballant als centres educatius amb els infants i adolescents les polítiques destinades a aquest col·lectiu.

El PNIA, que va ser presentat al setembre del 2022, té com a eix prioritari vetllar pels infants i adolescents en l’exercici dels seus drets i protegir-los davant tota classe de desemparament, risc o maltractament. El pla va ser desenvolupat a través d’un ampli procés de consulta i participació de tots els actors; implicant directament a infants i adolescents, representants tècnics de les diferents administracions que treballen amb aquest col·lectiu, dels col·legis professionals, de les associacions i de la comunitat educativa i d’afers socials. A més, es va comptar amb l’acompanyament del Consell d’Europa.

D’aquest treball va sorgir un projecte que es regeix per quatre principis, que estan presents a tot el pla: l’interès superior de l’infant, la inclusivitat i universalitat dels serveis, la coordinació i participació entre tots els actors, i l’entorn digital en totes les estratègies.

Consell d'Europa
Pla nacional de la infància

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte