Diari digital d'Andorra Bondia

El Consell d'Infants de Sant Julià reclama que les administracions els considerin com a 'ciutadans del futur'


Escrit per: 
Agències


Les autoritats comunals de Sant Julià de Lòria han rebut aquest diumenge el Consell d'Infans amb motiu de la Diada de la Constitució.

Durant l'acte, celebrat a l'antiga Casa Comuna, Nerea Vallverdú, en representació d'aquest òrgan, ha llegit un manifest en el qual es reclamava que les administracions considerin els infants com a 'ciutadans del futur', i es destacava la seva voluntat de 'participar de manera activa i normalitzada en la vida social' i d'aixecar la vista per millorar l'entorn i les persones que pateixen o estan lluny del benestar. El cònsol major, Josep Pintat, que els ha donat tot el suport, ha parlat del fet que la Constitució, que està apunt d'arribar a la majoria d'edat, de fet ja la va assolir en el moment que el poble la va votar. A més, Pintat és partidari de deixar que tingui un recorregut més llarg abans de parlar 'de fer canvis a un document tant transcendental com aquest'.
 
L'acte ha servit per donar veu als infants, escoltar els seus neguits i, alhora, fer-los conèixer el text constitucional. En aquest sentit, el jove de 17 anys Dídac Relaño ha estat l'encarregat de llegir públicament el preàmbul de la Constitució. Durant l'acte també s'han repartit entre tots els assistents un exemplar del text constitucional.

Amb el manifest elaborat pel Consell d'Infants, titulat Ciutadans del futur, s'ha volgut reivindicar el paper dels infants en la societat i demanar 'que s'esborrin els tòpics que impedeixen a les administracions afrontar els problemes' d'aquest col·lectiu. Però també ha servit per exposar una declaració d'intencions: trobar la felicitat des de l'assumpció de la pròpia responsabilitat, ajudant als que pateixen i fer alguna cosa per millorar l'entorn i ser 'bons ciutadans'.

D'altra banda, el cònsol major de la parròquia, Josep Pintat, ha volgut destacar la importància de la Constitució, i considera que tot i les circumstàncies polítiques actuals, s'ha de deixar que tingui una trajectòria més llarga abans de parlar de reformes del text. De fet, creu que els que han estat escollits per governar han de tenir la flexibilitat i la cintura per assolir acords sense haver de canviar totes les normes.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte