Diari digital d'Andorra Bondia

El Consell General de Joves aprova 3 propostes per millorar el medi ambient


Escrit per: 
Agències / FOTO: J. A. G.

El Consell General de Joves ha donat llum verda aquest dimecres a tres proposicions de llei que persegueixen objectius de millora del medi ambient.

Els joves han aprovat una proposició de llei per a la utilització de bosses de plàstic, una altra proposta sobre la instal·lació de panells solars i una tercera sobre la promoció del cotxe elèctric.
Els ponents de les diferents propostes s'han mostrat partidaris d’afavorir mesures de cura del medi ambient per a generacions futures i de reduir la dependència d’energies que s’hagin d’importar de l’exterior.
La proposició sobre les bosses de plàstic s'ha aprovat amb un ampli consens (només quatre vots en contra), encara que alguns dels joves s'han mostrat partidaris que l’eliminació d’aquest accessori dels establiments es faci de forma gradual. També s'ha aconseguit un ampli suport la proposta per instal·lar panells solars al Principat.
Els joves han defensat que els panells solars han de permetre millorar la situació del medi ambient per llegar-lo a les generacions futures en un millor estat de conservació que l’actual. També han optat per aquesta energia en considerar que és “renovable” i que redueix la dependència de la importació d’energia externa. La proposta ha rebut 25 vots a favor i 2 en contra i hi ha hagut una abstenció.
En l’àmbit de la preservació del medi ambient, el Consell també ha donat suport a una iniciativa que pretén promoure a Andorra el cotxe elèctric. Els participants en la sessió han volgut deixar clar que no es tracta d’obligar els conductors a comprar cotxes nous en temps de crisi, però sí de conscienciar-los.
Els joves han debatut també i han acabat aprovant per un vot una proposició de llei sobre el dret d’imatge de les persones, i han donat suport a una proposta per millorar les relacions d’Andorra amb els països veïns.
Al final del Consell, el síndic general, Josep Dallerès, ha fet una valoració molt bona de la sessió: “El comentari que es pot fer és que pel planter de polítics a Andorra no s’ha de tenir por, perquè hi és, fins i tot és una molt bona collita. Ho han demostrat amb la manera de prendre la paraula, d’argumentar i de debatre sense crispació.”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte