Diari digital d'Andorra Bondia

El Consell General debatrà el proper dilluns l’esmena a la totalitat d’ApC


Escrit per: 
Redacció/Agències

 

El Consell General debatrà dilluns, 31 d’agost, l’esmena a la totalitat amb text alternatiu presentada pel grup parlamentari Andorra pel Canvi (ApC), al projecte de llei qualificada d’intercanvi d’informació en matèria fiscal.

Després que la plataforma fes públic dimarts la presentació de les esmenes, el Consell General va informar ahir mitjançant el butlletí oficial de la convocatòria extraordinària que se celebrarà el proper dilluns a les 16 hores.
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va indicar ahir que l’esmena a la totalitat d’ApC alentirà de manera inevitable la carrera cap a l’assoliment d’acords d’intercanvi de dades, però que el Govern va assumir la màxima de no signar acords sense un text legislatiu prèviament aprovat i que, doncs, d’aquesta manera es farà.
Bartumeu va apuntar durant la conferència de premsa posterior al consell de ministres que l’Executiu analitza la situació de la tramitació del projecte de llei i les esmenes a l’articulat que han presentat els grups parlamentaris d’ApC i de Coalició Reformista (CR). En un to prudent, a l’espera d’un anàlisi més exhaustiu, Bartumeu va aclarir que les esmenes del grup reformista van en una línia de complir amb el compromisos internacionals, mentre que les d’ApC resulten molt “més divergents”.

Resposta de la CEA
D’altra banda, després de les reaccions del Govern a l’informe emès per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la junta de la patronal va replicar ahir que “sempre ha mantingut i mantindrà una actitud positiva, responsable, col·laboradora i respectuosa, defugint posicionaments polítics i personals”. Mitjançant una nota de premsa, i després de reunir-se en sessió extraordinària, la junta directiva de la patronal va recordar que el seu objectiu és “defensar els interessos dels diferents sectors del teixit empresarial” i col·laborar “en l’elaboració de la normativa legal que tingui incidència sobre el món empresarial”. Així mateix, la CEA va manifestar el seu suport al Govern “en les negociacions que ha de dur a terme amb la comunitat internacional” i la predisposició “a continuar col·laborant amb totes les institucions en tots aquells continguts que afectin l’interès general del país”.

Liechtenstein signa l’acord fiscal amb Luxemburg
Liechtenstein ha signat un conveni de doble imposició amb Luxemburg. Es tracta del quart acord dels dotze que ha de signar per conformar les seves lleis als estàndards de l’OCDE i sortir de la llista grisa de paradisos fiscals. Segons el comunicat, el primer ministre de Liechtenstein, Klaus Tschütscher, considera que la ratificació del conveni demostra que el Principat alpí “continua treballant per consolidar, de manera conseqüent, la cooperació internacional en matèria fiscal”. Per la seva banda, el ministre de Finances luxemburguès, Luc Frieden, ha dit que l’acord “permetrà reforçar sobre una escala econòmica la bona cooperació amistosa existent des de fa bastants anys entre tots dos països”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte