Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de la Comissió permanent integrada per tots els caps de delegació de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE.
Un moment de la reunió de la Comissió permanent integrada per tots els caps de delegació de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE.

El Consell General, present a la sessió d’hivern de l’assemblea de l’OSCE


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

La delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), liderada pel parlamentari liberal Ferran Costa, participa fins divendres en la 20a sessió d’hivern de l’OSCE-PA, que degut a les restriccions per la pandèmia de coronavirus se celebra per primera vegada de forma telemàtica.

La cita, que aplega 270 parlamentaris de 53 països, així com representants d’alt nivell de governs i de la branca governamental de l’OSCE, va arrencar ahir amb la celebració amb la reunió de la Comissió permanent integrada per tots els caps de delegació de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE. Avui serà el torn de la sessió inaugural que comptarà amb les intervencions principals del president del Consell Nacional d’Àustria, Wolfgang Sobotka, del president de l’OSCE-PA, Peter Lord Bowness, del president en funcions de l’OSCE i del ministre de Relacions Exteriors de Suècia, Ann Linde, així com la secretària general de l’OSCE, Helga Schmid. I posteriorment hi haurà la reunió de la Comissió d’afers polítics. 

La trobada, on també participen els consellers generals Roger Padreny (PS), Sandra Codina (DA) i Joan Carles Camp (Terceravia), acabarà demà amb les reunions de les comissions d’afers econòmics i democràcia i drets humans. 

Entre els temes que s’abordaran en les tres comissions generals, destaca la manera de reforçar el multilateralisme, els conflictes prolongats, la crisi a Ucraïna i els voltants, la construcció de seguretat econòmica i ambiental enmig de la pandèmia Covid-19 i l’impacte de la pandèmia en la democràcia i les eleccions.

Consell General
present
sessió d’hivern
l’assemblea de l’OSCE

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte