Diari digital d'Andorra Bondia

El Consell votarà aquest dimecres la ratificació de la carta de l’autonomia local


Escrit per: 
Redacció

El Consell General sotmetrà a votació la ratificació de la Carta Europea de l’Autonomia Local en la propera sessió, que se celebrarà aquest dimecres. Per incloure-la a l’ordre del dia, Sindicatura ha reduït de cinc dies a un el termini per poder examinar la proposta, tal com recull el reglament del parlament.

Després del treball en comissió, es proposa que Andorra no assumeixi els apartats 2, 5 i 8 de l’article 9 de la carta, que fan referència als recursos econòmics dels ens locals.
D’aquesta manera, a proposta del grup parlamentari socialdemòcrata, s’ha acordat deixar fora l’apartat que indica que els recursos econòmics de les col·lectivitats locals han de ser proporcionals a les competències previstes per la Constitució o per la llei.
Un altre apartat que tampoc no es proposa assumir fa referència a les mesures de solidaritat entre localitats amb l’objectiu d’ajudar les més febles econòmicament. Segons indica aquest punt, la protecció d’aquestes col·lectivitats requereix l’establiment de procediments de perequació financera o de mesures equivalents destinades a corregir els efectes del repartiment desigual dels recursos potencials de finançament i també de les càrregues financeres que han de suportar. Aquest apartat exposa que aquests procediments o mesures no han de reduir la llibertat d’opció de les col·lectivitats locals en el seu àmbit de responsabilitat.
Així mateix, a proposta del grups parlamentaris socialdemòcrata i d’Andorra pel Canvi, l’informe de la comissió no preveu la ratificació de l’apartat 8. Aquest indica que les col·lectivitats locals han de tenir accés al mercat nacional de capitals per finançar les despeses d’inversió. Per altra banda, la comissió ha donat el vistiplau a la proposta d’Andorra pel Canvi d’incloure l’apartat 6 del mateix article. Aquest indica que s’ha de consultar els ens locals sobre les modalitats d’atribució dels recursos redistribuïts.
A més a més de la proposta de ratificació de la Carta Europea de l’Autonomia Local, el Consell General votarà en la sessió d’aquest dimecres al matí els tres projectes de llei d’imposició directa. Així mateix, hi haurà el debat a la totalitat del projecte de llei de pressupost per a l’exercici 2011. Cal recordar que tant el grup parlamentari d’Andorra pel Canvi com els reformistes hi han presentat esmenes a la totalitat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte