Diari digital d'Andorra Bondia

El cònsol d’Encamp retreu a Gil l’“odi” expressat envers el PS


Escrit per: 
Redacció

El cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, va retreure ahir a la candidata d’Unió Laurediana (UL), Montserrat Gil, que tragués “tot el seu odi envers nos­altres” durant el debat que la va confrontar dimarts al cap de la llista socialdemòcrata a Sant Julià, Bruno Bartolomé, a la televisió pública.

El cònsol encampadà va aprofitar la presentació de la candidatura del PS a la sala Valireta, davant d’unes 120 persones, per destacar l’aguant de Bartolomé, i va assegurar que el tarannà exhibit per Gil és “la demostració de qui no ha volgut pactar”. Finalment, Alís va assegurar que “som aquí a causa d’un accident de veritat, no del que es va parlar” al debat.
El número 1 de la llista territorial d’Encamp, Francesc Rodríguez, que va presentar algunes de les propostes socialdemòcrates en els camps del turisme i el comerç i de la reactivació econòmica, va reivindicar una “igualtat de tracte” per a Encamp, i va assegurar que el PS “governarà per a tothom”. En aquest sentit, va afirmar que “no es pot practicar una política de privilegi o càstig en funció del color del Comú, i Encamp ho ha patit durant massa anys”, i va posar com a exemples el rebuig al finançament del centre de salut o del vial d’enllaç amb el centre del poble. “Hem viscut massa anys en societat de privilegi i en vint mesos no hem pogut capgirar la situació”, va concloure.
De la seva banda, la número 2 de la llista territorial, Maria Pilar Riba, va denunciar que diverses mesures relacionades amb la CASS del programa reformista, com ara l’ús de genèrics, el control de les baixes mèdiques o la gestió acurada de la despesa, “ja s’està fent des de fa mesos”, i els va retreure la “poca serietat”.
Riba va destacar també les polítiques d’igualtat previstes pel Partit Socialdemòcrata, com ara l’elaboració de les lleis d’igualtat de gènere i de lluita contra la violència de gènere o la garantia de l’atenció integral. A més, va assegurar que el projecte previst al llac d’Engolasters en col·laboració amb FEDA “serà un dels factors que permetran dinamitzar l’economia de la nostra parròquia”.
El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va tancar la reunió pública destacant la “hipocresia” dels adversaris polítics, als quals va tornar a demanar que aclareixin “quin model d’Estat volem” i va acusar d’haver-los “copiat” el programa. Tot i així, va assegurar que hi ha diferències, com ara les “retallades socials”, i va concloure que “l’atur no s’aparta amb una escombra ni s’arregla declarant que, com que generarem activitat econòmica, no caldrà assegurança d’atur”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte