Diari digital d'Andorra Bondia
El consolat francès va tancar l’1 de setembre del 2017.
El consolat francès va tancar l’1 de setembre del 2017.

El consolat francès reobrirà a partir de l’1 de febrer de l’any que ve


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: BonDia

La circumscripció consular de l’ambaixada de França a Andorra reobrirà l’1 de febrer de l’any que ve. Així ho va anunciar ahir l’ambaixada, que va informar que a partir d’aquesta data i prèvia cita, els francesos residents a Andorra podran dur a terme al Principat els tràmits d’establiment o renovació dels seus documents d’identitat i de viatge.
Així mateix, la pàgina web de l’ambaixada (www.ad.ambafrance.org) s’actualitzarà en el curs del mes de gener del 2020. Allà, els residents podran trobar les informacions necessàries per a la realització de diversos tràmits, com poden ser el registre consular en línia i els documents que s’han de proporcionar, i permetrà l’accés a la sol·licitud de cites. Malgrat que aquestes tasques es podran realitzar a partir de l’any que ve a l’ambaixada, no està previst cap increment de la plantilla de personal per afrontar aquests nous tràmits.
La reobertura del consolat va ser una promesa del president de la República i copríncep francès, Emmanuel Macron, en la seva visita al Principat. Ho va recordar el primer conseller de l’Ambaixada de França, Eugène Capdevila: “ho va anunciar i s’ha complert”. Capdevila va precisar que el que s’obrirà no és un consolat sinó una circumscripció consular, tal com existia fa dos anys. Així va indicar que això no és una figura administrativa com un consolat sinó que s’ofereixen diferents tràmits consulars que estan ben definits com són el tràmit d’establiment i la renovació del carnet d’identitat i del passaport. Per informar de la reobertura del consolat, l’ambaixada n’ha fet difusió per les xarxes socials, s’ha avisat els consellers consulars i la diputada de la circumscripció així com a les autoritats andorranes. A més, de cara al febrer estarà operativa una actualització de la pàgina web de l’ambaixada. El consolat francès es va tancar l’1 de setembre del 2017 enmig de les crítiques dels residents. Capdevila va indicar que durant les primeres setmanes del tancament, l’ambaixada va rebre queixes, sobretot per manca d’informació de la ciutadania encara que els canvis estaven detallats al web. Tot i així, remarca que els residents van assumir força bé la nova situació. “A l’inici és un canvi però sembla que la gent s’hi ha acostumat”, va dir. Durant aquests dos anys s’han fet dues rondes consulars de Madrid i una de Barcelona.
La consellera consular Catherine Metayer va celebrar la reobertura, ja que “el fet de no tenir consolat suposava un problema per als residents”. Metayer va explicar que ahir desconeixia si el servei que es posarà en marxa a partir del mes de febrer obrirà cada dia o bé si només serà dos o tres cops a la setmana. En qualsevol cas, la notícia serà positiva, va detallar.

consolat
Frances
reobrirà
a partir
’1 de febrer
l’any que ve

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte