Diari digital d'Andorra Bondia

El Consorci Patrimoni de la Vall de Boí tindrà un pressupost d’1,4 milions


Escrit per: 
Agències


El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manel Tresserras, va presidir la darrera reunió de la comissió de govern del Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, en el  transcurs de la qual es va aprovar el pressupost per a l’exercici d’aquest any, que puja a 1,4 milions d’euros i dobla el pressupost de l’any passat, xifrat en 715.000 euros.

Una de les principals partides es destina al programa Romànic obert. Les actuacions més significatives a dur a terme a la Vall de Boí seran la rehabilitació de l’església de l’Assumpció de Coll, la consolidació de la restauració de Santa Maria de Taüll i l’actuació específica a Sant Climent de Taüll, que consistirà a fer treballs sobre les pintures originals descobertes a l’absis de l’església.
Pel que fa a la gestió, es va constatar que les visites al conjunt romànic de la Vall de Boí s’han mantingut respecte d’anys anteriors i arriben a 133.000. El servei de visites guiades, així com el nombre de visitants al Centre del Romànic, han tingut un increment del 20 per cent respecte de l’any anterior. La tendència d’aquests tres primers mesos de l’any i de la Setmana Santa ha estat de lleuger augment, que fa preveure unes bones expectatives per a la resta de l’any.
Aquest any se celebrarà el 10è aniversari de la declaració del conjunt patrimoni de la humanitat. En el marc d’aquesta celebració es farà diverses actuacions de promoció del conjunt romànic.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte