Diari digital d'Andorra Bondia

El conveni del canvi climàtic, la primavera de l’any vinent


Escrit per: 
Redacció


El ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, i el director de Medi Ambient, Xavier Cuenca, assisteixen fins avui a la Cimera mundial del canvi climàtic, que es duu a terme a Copenhaguen (Dinamarca).

 Andorra hi participa en qualitat d’observador, ja que el Principat encara no s’ha adherit al conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, que va entrar en vigor l’any 1994 i que ja han ratificat tots els països, amb l’excepció d’Andorra i del Vaticà.
Aquesta setmana Alay s’ha trobat amb el secretari executiu de les Nacions Unides per al canvi climàtic, Yvo de Boer. Durant l’entrevista, el ministre va exposar que el Govern ha acordat sotmetre al Consell l’aprovació del conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic a l’efecte de poder fer efectiva l’adhesió durant els propers mesos. De fet, el Govern va aprovar el passat setembre que s’iniciés el procés per a la ratificació del conveni, de tal manera que en les properes setmanes es podrà aprovar la seva signatura en consell de ministres. Això permetrà iniciar la tramitació parlamentària i que pugui ser efectiu a finals de la primavera del 2010.
Alay s’ha entrevistat també amb diversos representants dels petits estats europeus. Durant les reunions s’han tractat diferents aspectes relacionats amb el canvi climàtic i, singularment, qüestions relatives a la signatura del conveni marc i del protocol de Kyoto. La primera entrevista va tenir lloc dimecres al matí amb el nunci apostòlic, Celestino Migliore, representant permanent de la Santa Seu a les Nacions Unides.
Ahir va mantenir trobades amb representants dels estats i responsables de Medi Ambient de Liechtenstein, Mònaco i San Marino. A la Cimera del canvi climàtic de Copenhaguen es debat la revisió del protocol de Kyoto, que venç el 2012. La previsió és arribar al final de la conferència mundial amb noves bases que permetin reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte