Diari digital d'Andorra Bondia

El copríncep episcopal veu amb bons ulls el procés d’inversió estrangera


Escrit per: 
Redacció / Foto: E. N.


El síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell, van desplaçar-se dijous fins a la Seu d’Urgell per fer la tradicional visita institucional al palau episcopal, on els va rebre el copríncep Joan-Enric Vives.

La trobada entre els síndics i el copríncep episcopal per abordar diverses qüestions d’interès general va durar més d’una hora. Els assumptes principals que es van tractar van ser situació de crisi i el procés d’obertura econòmica, entre d’altres.
En acabar, el síndic general va ser l’encarregat de transmetre les impressions de la trobada. Segons Mateu, “el copríncep s’ha mostrat interessat en l’actual situació de crisi econòmica i, fins i tot, de desconcert i desorientació social” que ara mateix pateix la població andorrana. Tot i això, el síndic va assegurar que Vives es va mostrar optimista gràcies als símptomes de recuperació o “brots verds”  a causa de les empreses que han mostrat interès per instal·lar-se a Andorra pel procés d’obertura econòmica i “també l’afluència de turistes que han vingut durant l’últim pont”, va assenyalar.
Els síndics van aprofitar la trobada per explicar al copríncep episcopal els diferents projectes de llei que s’han presentat a Sindicatura, a més d’altres qüestions d’ordre pràctic, com ara la posada en funcionament del nou edifici del Consell
General.
Mateu va afirmar després de la reunió amb Vives que “a Andorra deixarem de ser allò que érem i que no funcionava i posarem les bases per a un nou creixement econòmic, però mentrestant som en terra de ningú”, i va recordar el mal moment pel qual està passant avui Espanya, “un país del qual som dependents”. 
 
Trobada amb Unipas Europa
El copríncep episcopal, abans de rebre els síndics, va mantenir una trobada amb els representants d’Unipas Europa a Andorra, encapçalats per Nelyton Machado. Aquesta organització cristiana, que té com a finalitat la promoció de la unificació de pastors, missioners, evangelistes i líders evangèlics de tot el món, va entregar la seva tradicional espasa commemorativa a Joan-Enric Vives.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte