Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del Cafè Liberal que va tenir lloc dimarts al vespre a Escaldes-Engordany.
Un moment del Cafè Liberal que va tenir lloc dimarts al vespre a Escaldes-Engordany.

El cost de l’habitatge centra el Cafè Liberal celebrat a Escaldes


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

El cost de l’habitatge, tant pel que fa als lloguers com per accedir-ne a un de propietat, i les dificultats que això suposa de cara a l’emancipació dels joves va centrar bona part de la nova sessió del Cafè Liberal, celebrada dimarts al vespre a Escaldes-Engordany.

Així, segons va informar Liberals d’Andorra en un comunicat, els joves presents a l’acte van subratllar les dificultats amb què es troben per poder marxar de casa dels pares per l’elevat preu del lloguer. Alguns van arribar a assegurar que  “tot i que no és la meva voluntat hauré d’acabar marxant d’Andorra perquè amb els preus actuals és impossible plantejar-se viure sol per molt bé que cobris”. El mateix raonament serveix per poder adquirir un pis de propietat, ja que “els preus són prohibitius per a la immensa majoria dels joves”.

El cost de l’habitatge no és únicament exclusiu dels joves i s’està convertint en un problema econòmic i social per al país. Així, en el transcurs de la xerrada entorn aquest tema, es va alertar que les empreses “comencen a tenir moltes dificultats per trobar personal especialitzat perquè els sous que poden pagar no compensen als treballadors per desplaçar-se a viure al Principat”.

Precisament, una de les sis preguntes que el grup parlamentari liberal farà durant la sessió de control a l’executiu d’avui se centrarà en el preu de l’habitatge. En concret, Jordi Gallardo preguntarà pels estudis de què disposa Govern sobre el preu mitjà dels pisos de lloguer i com es va fer el càlcul que va portar a la Comissió Nacional d’Habitatge a anunciar que el preu mitjà oscil·lava entre els 539 i 587 euros.

D’altra banda, i davant les preguntes plantejades pels joves en relació a la despenalització de l’avortament, Gallardo va insistir que aquesta qüestió ha de passar “per la necessitat de fer una consulta a la ciutadania deixant clares les conseqüències que pot tenir a nivell institucional”.

cost
Habitatge
centra
Cafè Liberal
escaldes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte