Diari digital d'Andorra Bondia

El CRES dóna DA vencedors a la nacional i quatre parròquies per al PS


Escrit per: 
Agències / Foto: J.A.G.

L'enquesta d'opinió política sobre les Eleccions 2011 del Centre de Recerca Sociològica (CRES) dóna com a vencedora la llista nacional de Demòcrates per Andorra (DA), amb un 22,1% dels vots, seguida per la del PS (18,2), Andorra pel Canvi (1,5) i Verds d'Andorra (1,3), segons s'ha informat aquest divendres al migdia.

Pel que fa a les llistes parroquials, l'enquesta atorga el triomf al PS a Encamp (18,6%), Ordino (23,7), la Massana (27,2) i Andorra la Vella (19,5). En canvi, DA aconseguiria imposar-se a Canillo (42,9), Sant Julià (18) i Escaldes-Engordany (27). Amb tot, però, les dades segons el CRES, apunten només 'una tendència' ja que s'han de tenir en compte els alts percentatges de persones que no contesten o que no han decidit el vot. Pel que fa a la llista nacional, els indecisos se situen en un 28,9% i no contesta un 26,2%. El CRES també ha dit que els resultats per parròquies a la Massana i a Escaldes-Engordany han d'observar-se amb cautela perquè la mostra enquestada ha estat molt petita.

Les dades les ha presentat el director del CRES, Joan Micó, tot assegurant que pel que fa a la intenció de vot dels electors, la dada més ajustada al que podria passar serà la que contempla el vot dels que votaran i hi suma la simpatia dels que no votaran, dels que no ho tenen decidit o no contesten. En aquest sentit, dins d'aquests paràmetres el PS obté el 27,7% dels vots, DA un 30,2, ApC un 2,7, Verds d'Andorra un 2,4, mentre que no contesta un 22,3 i un 12,7 afirma que no votarà.

Les dades pel que fa a les parròquies també han d'interpretar-se amb cautela, perquè també apareixen alts índexs d'intenció de vot no revelada. Un 31% dels enquestats encara no s'ha decidit, mentre que un 27,9 no contesta. L'enquesta també ofereix una previsió d'elevat índex de participació. Un 91,8% assegura que segurament sí que votarà, mentre que un 5,2 respon que segurament no. Un 3% no contesta.

Pel que fa a la qüestió sobre quin partit o coalició creu que guanyarà les eleccions, les dades mostren que un 49,1% dels enquestats no contesta la pregunta i, que dels que sí que ho fan, un 33,7% creu que guanyarà DA, davant d'un 16,% que creu que el vencedor serà el PS.

En l'enquesta també es pregunta sobre quin partit o coalició li agradaria a l'enquestat que guanyés. Si bé un 41% dels preguntats no han contestat, els que sí ho han fet es decanten per DA en un 30,4%, pel PS en un 23,9%, per ApC en un 1,8 i pels Verds en un 1,4.

Joan Micó ha recordat que els alts índexs de persones que no es manifesten o no tenen el vot decidit posen en evidència la importància que té la campanya electoral a Andorra. És una qüestió que diferencia Andorra d'altres països. 'Metodològicament tenim aquesta dificultat, però per això confiem en normalitzar la situació perquè cada vegada és més gent que ho diu públicament', ha assenyalat Micó.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte