Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la compareixença del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest migdia.
Un moment de la compareixença del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest migdia.

El desconfinament a Andorra es farà en dues fases


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

L’estratègia per al desconfinament a Andorra està prevista en dues fases. Així ho ha reiterat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que davant els neguits generats per l’estratègia epidemiològica que ha publicat el doctor Oriol Mitjà, ha recordat que es tracta d’una proposta que s’ha fet per a Espanya i per a Catalunya i que “no vol dir que aquesta sigui l'estratègia d'Andorra”.

Així, Martínez Benazet, que ha recordat que la primera fase de l’estratègia que se seguirà al Principat ja ha estat aprovada per l’executiu, ha insistit en que primer se sotmetrà tota la població als tests ràpids d’anticossos per poder determinar el nivell d’infecció per coronavirus que hi ha hagut, una prova que s’iniciarà d’aquí a un parell de setmanes i que es farà en dues tongades amb un espai de temps determinat, que podria ser d’una setmana, si bé encara s’està treballant en el protocol.

Un cop fet això, i amb la informació que s’obtingui, es passarà a la segona fase que és la que preveu l’obertura tant d’activitats per les persones com d’activitats econòmiques de forma gradual i sempre, com ha remarcat el ministre, “en funció de l’evolució que tingui la Covid-19”. En aquest sentit, i tot i assegurar que confia en “no haver-hi de recórrer”, Martínez Benazet ha explicat que des de l’executiu es treballa també en “el pitjor dels escenaris” com podria ser el fet que la Covid-19 “no fos un virus estacional”, que “es quedés entre nosaltres” i que fins i tot “fos més agressiu”.

En relació a com podria ser aquesta obertura progressiva, el ministre s’ha negat a fer cap llista de possibles sectors d’activitat que es poguessin obrir abans o després d’altres i ha insistit en que tot això s’acabarà de terminar en base a la informació obtinguda en la primera fase, a l’evolució de l’epidèmia i també tenint en compte les especificitats del país, com pot ser per exemple la seva gran dependència del turisme.

D’altra banda, el titular de Salut ha recordat les quatre grans estratègies que hi ha a hores d’ara per lluitar contra la Covid-19 com són els molts centres que estan investigant i treballant en el disseny d’una vacuna; els fàrmacs que podrien tenir un efecte preventiu davant el virus, línia en la qual treballarà Andorra en el marc de l’assaig clínic internacional impulsat per Oriol Mitjà; el disseny de fàrmacs antivirals que puguin ser efectius; i el tractament amb fàrmacs que disminueixin la “cascada inflamatòria” que provoca el virus als pulmons.

desconfinament
Andorra
farà
dues fases
Comentaris: 6

Comentaris

La ultima cosa a fer es seguir l' exemple d' Espanya , ja es veu la situacio del pais fronterer del sud . Massa Espanyolitis refelxionitis en la societat andorrana , millor mirar l' exemple de Corea del Sud i com ha fet previsio y adpatacio societal a aquesta crisi del Covid-19 . Tenim molt a apendre encara i no forçosament dels que tenim aprop
Seria realmente bueno tomar ejemplos como el de Corea, la gran diferencia esta en que Coreo cree y escucha a sus profesionales, los cuales no son mediáticos. Los expertos de nivel que se deberían consultar si seria necesario son los de los Dr. Antoni Trilla, o la Dra Magda. Campins que son referentes a nivel europeo en Medicina Preventiva. Hay muy buenos Profesionales en Andorra que tendríamos que consultar y apoyar !!!
Sort de Catalans inteligents i amb seny com l'Oriol Mitja... Recordat quel païs mes proper del sud es Catalunya, encara que sapiga greu a molts Andorrans pro Espanyolistes...
Dan a entender que España y Cataluña son dos países diferentes ? !!!
"Dan a entender ", no ,!!! Jo diria que som dues cultures molt diferents , digue-li país, a mi ,m'agrada més dir cultura ,cada un té la seva ,ni millor ni pitjor , això és porta a dins de generació en generació ,,,,només tens que mirar que és mira a la teles espanyoles , i lo que es mira en llocs com Catalunya ,pais vasc ...
No has viatjat gaire per Espanya veig si penses q hi ha una cultura espanyola (així en general) i una catalana. Si haguessis viatjat una mica veuries que la diferència entre una persona d'Andalusia i una de Cantàbria és igual de gran que la d'un català i un asturià... Espanya és un país de cultures!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic