Diari digital d'Andorra Bondia
Naudi es dirigeix al ministre d’Ordenament Territorial en la seva intervenció, ahir.
Naudi es dirigeix al ministre d’Ordenament Territorial en la seva intervenció, ahir.

El doble carril a la rotonda d’Anyós es preveu licitar durant el 2020


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La prova pilot d’habilitació del doble carril a la rotonda d’Anyós, a la CG-3, ha generat més fluïdesa en el trànsit que circula per les valls del nord i al túnel del Pont Pla. Això ha permès que el trajecte des de la Massana cap a la vall central s’hagi reduït vuit minuts. És per aquest motiu que el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va anunciar ahir que ja s’ha contactat una empresa d’enginyeria perquè faci un estudi per habilitar un carril reversible entre la rotonda d’Anyós i l’accés nord del túnel del Pont Pla. Torres espera que l’obra es pugui licitar durant l’exercici 2020.

En tot cas, la prova pilot que està en marxa es mantindrà fins a finals de curs i es tornarà a implementar de cara al mes de setembre. El ministre va remarcar que s’ha constatat que amb aquest doble carril es facilita una incorporació més esglaonada dels vehicles procedents de les valls del nord cap a la vall central.
El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, va destacar que han tingut el retorn de “molts” ciutadans de les valls del nord que estan satisfets amb la prova. Naudi va recordar que aquesta era una mesura que Ciutadans Compromesos portava al programa electoral i que el Govern ha executat. És per aquest motiu que va felicitar el ministre d’Ordenament Territorial per haver tirat endavant la prova pilot tot i les crítiques. El president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos es va mostrar en espera que la iniciativa s’acabi consolidant. La prova pilot es porta a terme de dilluns a divendres, des de les set fins a les nou del matí. L’objectiu que persegueix la mesura és eliminar les cues que es produeixen de baixada durant el matí i de pujada a la tarda. 
Per altra banda, en la sessió d’ahir, el grup parlamentari socialdemòcrata va expressar el seu neguit per les pèrdues al fons de reserva de jubilació registrades l’any passat. El PS demana avaluar productes de menys risc però el Govern diu que el perfil de risc de la CASS és més baix que el d’altres fons de pensió.

El GPS a la Seu, el primer semestre del 2020 

El cap de Govern va informar que el vol instrumental amb GPS a l’aeroport de la Seu es preveu que estigui en funcionament durant el primer semestre del 2020. Espot va indicar que ara estan pendents de realitzar nous vols de prova, que estan programats per al setembre i que s’integraran a l’estudi de seguretat que ha de ser aprovat a finals de desembre d’aquest any. Segons va afirmar, no hi ha cap indici que hi hagi dificultats tècniques per fer aquestes maniobres. El cap de Govern va remarcar que aquest retard en la validació del GPS ve motivat per qüestions tècniques i que no hi ha “cap manca de voluntat política” per part d’Espanya.

 

 

 

 

rotonda d'anyós
doble carril
GPS
aeroport
Comentaris: 1

Comentaris

Algú ha pensat que un dispositiu fix en aquest indret podria ser molt difícil de control·lar a l'hivern? Com girarien les maquines llevaneu? I si hi ha necessitat de que giri un camió de transport de grans mides? I un autobús? En dies de la prova ja van haver-hi de treure els cons perquè girés un camió. Entre el tram que hi ha fet en espera de la desviació de La Massana i la carretera d'Anyòs abans de la rotonda hi ha, com molt un kilòmetre. Ningú ha pensat en fer aquest tram? El cotxes que venen des d'Anyòs ni tan sols arribarien a l'actual rotonda, s'anirien directament a la rotonda del viaducte. Fer una nova intervenció a la rotonda perquè no acabi de funcionar seria llençar els diners.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic