Diari digital d'Andorra Bondia
 El doble sentit de l'avinguda del Pessebre s'ajorna fins després de les obres del Fener
El doble sentit de l'avinguda del Pessebre s'ajorna fins després de les obres del Fener

El doble sentit de l'avinguda del Pessebre s'ajorna fins després de les obres del Fener


Escrit per: 
Agències

El comú d'Escaldes-Engordany tornarà a posar sobre la taula la restauració del doble sentit de circulació de l'avinguda del Pessebre, un cop finalitzin les obres del Fener. Alguns consellers de la corporació escaldenca van mantenir una reunió amb els veïns de l'avinguda del Pessebre ara fa uns mesos. D'aquella trobada va sorgir la possibilitat de restaurar el doble sentit de la circulació de l'avinguda, però aquesta opció no va arribar a materialitzar-se per l'inici de les obres de l'avinguda del Fener. La necessitat d'efectius de circulació a la zona va fer posposar el projecte del Pessebre, tot i comptar amb el vistiplau de Mobilitat.

La corporació escaldenca revisarà el projecte iniciat ara fa uns mesos, per tal de recuperar el doble sentit de circulació a l'avinguda del Pessebre. Tot i això, aquesta iniciativa haurà d'esperar a la finalització de les obres del Fener, atès que la disponibilitat d'efectius del servei de circulació està destinada actualment a la consecució dels treballs a l'avinguda del Fener. 

A l'octubre de l'any passat diversos consellers del comú d'Escaldes-Engordany van assistir a una reunió de poble amb els veïns de l'avinguda del Pessebre, per conèixer de primera mà les inquietuds dels habitants de la zona. L'estacionament en doble fila era un dels principals neguits dels veïns, segons han indicat fonts properes al comú. Per fer front a aquesta situació la corporació escaldenca va anunciar que l'avinguda tornaria a disposar d'un doble sentit de circulació.

La proposta era ferma i comptava amb el vistiplau de Mobilitat, que fins i tot va recomanar al comú realitzar una prova pilot de dos mesos -prevista al novembre de l'any passat-, per veure l'acceptació i funcionament d'aquest nou plantejament. I és que actualment ja existeix una part de l'avinguda que disposa d'una via de doble sentit, a la bifurcació que hi ha entre l'avinguda del Pessebre i l'avinguda Sant Jaume fins a l'avinguda de les Escoles.

El projecte va prendre forma i el comú va pintar una part de la carretera per iniciar la prova pilot que permetés facilitar aquest doble sentit de circulació a l'alçada de la bifurcació del cementiri fins a unir-se amb el doble carril existent. Tot i això, les obres del Fener van obligar a posposar el pla, atès que la durada i dificultat dels treballs realitzats obligava a mantenir diversos efectius del cos de circulació a la zona per evitar complicacions.

Aquest va ser el motiu principal pel qual no va realitzar-se la prova pilot de l'avinguda del Pessebre, ja que aquesta mena de canvis requerien la presència d'un determinat nombre d'agents de circulació, per tal de garantir que la introducció d'aquesta reforma es fes sense alteracions, així com possibles confusions dels conductors.

Cal recordar que actualment una part dels efectius de circulació està fent tasques de seguiment de les obres del Fener, uns treballs que es troben en la tercera fase i aproximadament en un parell de mesos estaran enllestits. Un cop acabin, el comú inaugurarà definitivament la zona i es preveu que la corporació replantegi novament el projecte de l'avinguda del Pessebre, que ja compta amb la conformitat de Mobilitat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte