Diari digital d'Andorra Bondia

El DPTOP adjudica la construcció de 10 hangars i un restaurant a l’aeroport


Escrit per: 
Agències


El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha assignat els drets de superfície sobre parcel·les a l’aeroport de la Seu d’Urgell, on es construirà deu hangars destinats al desenvolupament d’activitats aeronàutiques, nou a càrrec de diferents operadors i un que es reserva a Aeroports de Catalunya.

Així mateix, el departament ha adjudicat un servei de restaurant a l’aeroport ‒reobert el 4 de juny passat‒, que s’ubicarà a la planta baixa de l’actual edifici de la terminal. És previst que les obres de construcció dels hangars comencin al mes de novembre i que estiguin enllestides a finals de març. S’espera que el nou restaurant es pugui obrir a la primavera.
A més, el DPTOP, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i Aeroports de Catalunya, ha adjudicat nou parcel·les a set candidats de diferents àmbits: institucions aeronàutiques, empreses de serveis, operadors privats i escoles de vol.
Pel que fa als nous hangars, el concurs preveia una doble tipologia d’aquests equipaments: grans i petits. Segons el DPTOP, totes les peticions rebudes eren per a hangars grans i, per això, a la mateixa superfície s’ha redistribuït els coberts ajustant-se a la demanda del mercat i mantenint el preu del metre quadrat i la superfície total.
Les entitats adjudicatàries del concurs són Helitrans Pyrinees SL, Snimell SL, Federació Aèria Catalana, Heliswiss Ibérica SA, Servicios Aéreos del Pirineo SL (2 hangars), Aeroclub Barcelona Sabadell i Cat Helicòpters SL UTE (2 hangars), i Aeroclub Andorra-Pirineus.
Per la seva banda, Aeroports Públics de Catalunya construirà un hangar propi destinat a acollir les empreses, aeronaus o serveis que vulguin operar a l’aeroport de forma temporal. Aquest és un model que permetrà, per exemple, l’estada d’avions que facin turisme ‒nacional i internacional‒, trànsit d’empreses i  activitat econòmica.
Es preveu que les obres de construcció dels hangars comencin durant el mes de novembre i estiguin enllestides a finals del mes de març.

Restauració
D’altra banda, el DPTOP també ha adjudicat la licitació del servei de restauració i cafeteria de l’aeroport, en aquest cas per tres anys, a un particular, Miquel Martínez. El servei es prestarà a la planta baixa de l’edifici de la terminal, un espai diàfan de 250 metres quadrats on s’ubicarà el restaurant i la cafeteria, i una zona habilitada que servirà de punt de trobada per al personal, els usuaris i els clients del restaurant.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte